Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak Zaślepić EGR w 1.9 TDi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Ładne te uszczelki :hi:

Opublikowano
Ale jak przesunąć flansze,góra czy dół???
Chodzi o to że kolektor jest inaczej wyprofilowany niż AFN i wylot kolektora awx jest bardziej odsunięty od bloku i dlatego kolektor awx nie jest idealnie w osi z rurą dolotu , różnica jest ok 2 cm . Jedynym rozwiązaniem jest przesunięcie rury .
Opublikowano

Mario dobrze mowi, kolego wesz82 wystarczy obejrzec wczesniejsze strony watku i masz moja fote po wlozeniu samego kolektora bez przesuniecia dolotu

Opublikowano
  • Autor

Bez przesunięcia się nie da

Opublikowano
Mario dobrze mowi, kolego wesz82 wystarczy obejrzec wczesniejsze strony watku i masz moja fote po wlozeniu samego kolektora bez przesuniecia dolotu

Fakt dopiero teraz zobaczyłem.

Widzę ze trzeba dać rurkę z flanszy możliwie najbliżej ścianki od wew strony kolektora.Tylko że jak patrze na dorobioną flanszę tą z alle to widze że otwór z niej jest mniej wiecej na środku.

---------- Post dopisany at 15:37 ---------- Poprzedni post napisany at 15:35 ----------

Acha kumam po prostu przestawialiście dolot a nie rurkę w flanszy:decayed:

Tylko teraz muszę odciąć jedną śrubę z przepustnicy EGR bo ktoś kto mi sprzedawał to odkręcił 2 a trzecią okręcił:doh:

Opublikowano

dobra wiadomosc dostalem na emaila:wink: :jest mozliwosc skrucenia mojej flanszy ze 100mm na 50mm zakonczona wybrzuszeniem aby sie nic nie zsunelo, tak wiec odesle swoja na korekte chyba:wink:

Jak ktos jest na kupnie, dogadajscie sie z kolesiem aby wam zrobil na 50mm dlugosc...

Opublikowano
  • Autor

Przydatne info

Opublikowano
dobra wiadomosc dostalem na emaila:wink: :jest mozliwosc skrucenia mojej flanszy ze 100mm na 50mm zakonczona wybrzuszeniem aby sie nic nie zsunelo, tak wiec odesle swoja na korekte chyba:wink:

Jak ktos jest na kupnie, dogadajscie sie z kolesiem aby wam zrobil na 50mm dlugosc...

Ile ty dałeś za tę redukcję ?? Możesz zmierzyć ile ma po zewnątrz i wewnątrz ta rura od tej flanszy ??
Opublikowano

Są dwie na alle tańsza za 100 z przesyłką:wink:

Opublikowano
  • Autor

Podrożały coś chyba

Opublikowano

Tak kiedyś za 60zł plus kw było a teraz to lipa drogie jest:kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Chyba szpiegują nasze wątki skubańce i podnoszą ceny jak się zainteresowanie robi

Opublikowano

Jak rozbiorę ten pierdzielony kolektor to zrobię szablon i gość za flaszkę mi to ogarnie:decayed:

Opublikowano
  • Autor

To dobra cena :naughty:

Opublikowano

Niestety to tylko 1 razowa akcja:decayed:

Opublikowano
  • Autor

He po 2 to fakt ciężko by się spawało :grin:

Opublikowano

Caman o to że koleś robi to pod kamerami i wiecej niestety ni da rady.

Opublikowano
  • Autor

A to inna sprawa swoją drogą nie ma dużo roboty kawałek blachy grubej i rurkę 2 razy obstawać i ewentualnie antykorozyjką przelecieć

Opublikowano

Ile ty dałeś za tę redukcję ?? Możesz zmierzyć ile ma po zewnątrz i wewnątrz ta rura od tej flanszy ??

Ja bralem z tej aukcji:

92 ZAŚLEPKA ZAMIENNIK FLANSZA EGR 1.9 TDI AWX (3941593385) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Nie pomierze ci bo juz zamontowana, a guma siedzi ciasno ze hej, solidnie wykonana z oringiem...

Opublikowano
  • Autor

Jak wrażenia z kolektora inaczej chodzi silnik coś się zmieniło lepiej wstaje ? ?