Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak Zaślepić EGR w 1.9 TDi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że ostatnio nic nie mogę zanieść na tym forum postannowiłem wstawić zdjęcia i dokładny opis jak zaślepić egr a silniku AFN
Zdjęcia dodam popołudniu :hi:

Oto zdjęcia EGR zaślepione według schematu znalezionego na innym forum czyli 3 zaślepki z blachy w moim przypadku były to blaszki z blacho dachówki zaślepiony wąż sterujący egr a resztę widać na zdjęciach myślę że się się wielu osobom przydadzą te foty :hi:

2 blaszki
img20130403175240.jpg

tu już połowa prac
img20130403174950.jpg

oraz efekt końcowy
img20130502164739.jpg

W gratisie foto z nowym turbo AWX oraz pomalowanym kolektorem :hi:

Opublikowano

I zdjęć brak :P

Opublikowano
  • Autor

Brak czasu dziś już na pewno wstawię bo mam je gdzieś na dysku muszę poszukać tylko :hi:

Opublikowano

Brak ,a szkoda może zaślepił i nie pali hi hi : ))))))

Opublikowano
  • Autor

Zapomniałem sobie o was już wam wrzucam jakość zdjęć nie powala ale coś tam na pewno widać :wink:

---------- Post dopisany at 21:18 ---------- Poprzedni post napisany at 20:48 ----------

A teraz jak podobają się foty ? :wink:

Opublikowano

A jak zaślepiłeś wężyk podciśnienia który idzie do EGR ? Czy pozostawiłeś ją podłączoną do egr-a bo i tak raczej różnicy to chyba nie robi czy będzie zaślepiony czy podłączony bezpośrednio do egr

Opublikowano
  • Autor

Wkręciłem tam śrubkę która zblokowała wężyk bo tak wszyscy mówili żeby robić :wink:

Opublikowano

Jak zaślepiacie EGR, to zaślepka powinna byś solidna, na 2-4mm, napewno nie moze to być blaszka od puszki czy cos podobne, bo zwyczajnie ją wypali po jakims czasie. Wężyk zaslepia sie odpowiedniej średnicy śrubką:wink:

Można kupić fabryczna zaślepke EGR w ASO, jak znajde fotke z numerem to wkleje

Można również całkowicie usunać EGR montując kolektor od AWX i takie customowe cudo

82988797.jpg

Silnik po tym zabiegu wyraźnie inaczej pracuje, głosniej..

dsc01661i.jpg

kolektor1.jpg

Tylko po tym zabiegu w przypadku aut z map sensorem na dolocie, trzeba zrobic przesuniecie mocowania, bo inaczej nie zgrywa sie waż z koloektorem w linii prostej

dscn0445aaaaaaa.jpg

Opublikowano
  • Autor

O i nowe fotki też się przydadzą dzięki :hi:

Opublikowano

I jakie masz odczucia po zaślepieniu EGR? Opłaca się to robić?

Opublikowano
  • Autor

Odczuć praktycznie niema no bardziej śmierdzi z rury i chyba sobie wkręciłem że lepiej się zbiera ale silnik dostaje czystsze powietrze wiec na pewno jest to mod na + dla silnika

Opublikowano

A kolektor od AWX'a pasowałby do 1Z? Sorry za OT

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor
A kolektor od AWX'a pasowałby do 1Z? Sorry za OT

Chyba tak wiem że do afn na pewno pasuje a 1.9 to 1.9 wiec powinien wejść choć w 1z jest turbina wysoko więc najlepiej przyłożyć kolektor z awx i zobaczyć ale niema sensu kombinować z 1z żeby kolektor awx miał sens to ponoć trzeba mieć moce rzędu 180 koni czy jakoś tak w temacie tuning dizla o coś o tym pisze :hi:a tam kowi specjalistą :wink:

---------- Post dopisany 31-08-2013 at 18:22 ---------- Poprzedni post napisany 14-05-2013 at 22:55 ----------

:hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kolego ale te wezyki podcisnienia to se wymien ;p

---------- Post dopisany at 21:17 ---------- Poprzedni post napisany at 21:16 ----------

i plecionka zdeka juz chyba domierac ci bedzie ;p

Opublikowano
  • Autor

Wymienione przelot 2,5 cala i wężyki nowe :naughty:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

:wink:

---------- Post dopisany at 10:28 ---------- Poprzedni post napisany at 10:27 ----------

Jak by ktoś chciał to mam części do a4 b5 1.9 tdi 110 i A6 c5 2,5 tdi Sedany :hi:

Opublikowano

daje zaslepienie egr-a przyrost mocy ?

Opublikowano
  • Autor

Każdy mówi że silnik lepiej oddycha bo ma czystsze powietrze ale żeby był przyrost mocy potrzeba strojenia kompa a z samym egr to się chyba nie opłaca jechać lepiej przy okazji AWX dopaść :wink:

Opublikowano

Z tego co ja odczułem to coś tam daje, tzn u mnie po zaślepieniu ładniej zbierał się z niskich obrotów i w sumie tyle, chociaż na taki koszt tak poważnego moda:grin: to wg mnie i tak sporo:wink:

Opublikowano
  • Autor

No niekiedy czuć nie kiedy nie ale na pewno warto modzić :wink: