Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak Zaślepić EGR w 1.9 TDi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

To właśnie o tym mówię że te spawy mogą przetrzeć wąż jeśli się go opaską za mocno ściśnie jednak zgrubienie powinno być na całej róże by wąż nie zleciał a nie tylko w 4 punktach :kwasny:

Opublikowano

To napisz do typa zeby ci uspawal do okola, ja mam u siebie mechanicznie rozszerzone srednice rury przez klin hydrauliczny i tez sie sprawdza

Opublikowano
  • Autor

O no mechanicznie to najlepsza opcja ale odpowiednio droższa :kwasny: co do ob-spawania całości to facet pewnie powie że wymyślam i też konkretnie skasuje :kwasny: ja poprostu lubię coś raz zrobić i tam już nie zaglądać :wink:

Opublikowano

Czym najlepiej wyczyścić kolektor z nagaru ?? Jest go tam sporo i zastanawiam sie czym to wyczyścić , drugie pytanie to z czego najlepiej zrobić tą przystawkę do kolektora AWX , aluminium czy stal ??

Opublikowano
  • Autor
Czym najlepiej wyczyścić kolektor z nagaru ?? Jest go tam sporo i zastanawiam sie czym to wyczyścić , drugie pytanie to z czego najlepiej zrobić tą przystawkę do kolektora AWX , aluminium czy stal ??

Ja to pistolet pod cisnieneim i rozpuszczalnik uniwersalny , ekstrakcyjny na zmianę z kersherem i szczotka ryżowa ale można też maczać w ropie podobno też puszcza :hi:

Opublikowano

Palnik i wypalic gada, ja tak swoj wyczyscilem na cacko:)

Opublikowano
  • Autor

Ale co zrobił się popiół czy bardziej twarda skorupa i odpadło opowiadaj bo palnik mam pod ręką :naughty:

Opublikowano

czyscilem wszystkim tak jak Ty, a na koniec zapodalem palnik z koncowka do srodka i grzanie ogniem 10min i strupy niezle odpadaly:wink:

Opublikowano
  • Autor

O widzisz no to muszę się też swoim zająć w wolnej chwili a redukcje już kupiłeś / ?

Opublikowano

Jeszcze nie, ale chyba ta drozsza wezne, lepiej wykonana, ma oring od spodu, a 16pln roznicy mnie az niezbawi...to cos sie zaoszczedzilo na kolektorze na redukcje pojdzie:wink:

Opublikowano
  • Autor

Też tak się zastanowiłem i stwierdziłem że chyba lepiej mieć już spokój i kupić droższe

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A przy montażu kolektora AWX jaka uszczelkę dokupić ? od AFN czy AWX ? Może ktoś zmierzyć jaka powinna być długa ta redukcja z kolektora AWX do węża , chodzi mi o długość całkowitą

Opublikowano

uszczelka jest taka sama, kup erlinga:wink:

Opublikowano
  • Autor

Jak nie to spytać tych co na allegro flansze robią oni powiedzą :hi:

---------- Post dopisany at 23:06 ---------- Poprzedni post napisany at 23:04 ----------

Założyłeś już Kolektor ? i flansze ?

Opublikowano
Jak nie to spytać tych co na allegro flansze robią oni powiedzą :hi:

---------- Post dopisany at 23:06 ---------- Poprzedni post napisany at 23:04 ----------

Założyłeś już Kolektor ? i flansze ?

graty leza w garazu, czekam na jakis wolny czas i odrazu turbo wyczyszcze swoje, albo kupie awx-a lub brd (jak sie trafi w dobrej cenie) i zrobi sie wszystko za jednym zamachem:wink:

Opublikowano
  • Autor

Ja czas mam ale znowu chajsu na program nie mam i zbieram zbieram czekam do 30 może się coś ruszy i wtedy wtryski 216 turbo AWX przelot 2,5 i sprzęgło wzmocnione z jednomasem już na aucie bo padła mi seria :kwasny:

A ty wtryski już masz bo coś w jednym wątku widziałem że chyba brałeś od kogoś :hi:

Opublikowano

Kolega wstrzymal sie ze sprzedaza wtryskow, czekam na jakies oferty, moze temat ruszy za jakis czas, a program gdzie zamierzasz zrobic? Polecam ci kolege Grzesia (anderlh) z Rybnika, ceny ma przystepne:wink:

Opublikowano

co do cześci przy przeszczepie http://a4-klub.pl/1-9-191/b5-afn-czyszczenie-wymiana-kolektora-ssacego-82934/

jest jeszcze uszczelka miedzy kolektorem a flanszą, ale ja sie wycina z papieru do uszczelek:wink:

Opublikowano
  • Autor

Ja program robię w King Soft Stary Sącz bo mam ich praktycznie koło domu a i ceny dla naszego klubu mają bardzo atrakcyjne no i hamownia z podpinaniem ośki pod urządzenia bardziej szczegółowa moim zdaniem niż rolki :hi:Z uszczelką to problem gdzie taki papier idzie dostać /?

Opublikowano

Ze co to za urzadzenie? Dynomet na kolo? To zalecam przedtym znalezc dokladna wage samochodowa