Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

śruby antykradzieżowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie mam problem bo chciałem kola zmienić i okazało się ze mam wkręcone śruby antykradzieżowe (niedawno kupione auto). bylem w wulkanie i mi powiedzieli ze nie odkręcą tego, bylem u znajomego mechanika i również powiedział ze mi tego nie odkręci... byłem też w paru sklepach motoryzacyjnych i mówią mi ze klucza nie da się dokupić (nawet nie widzieli o jakie śruby mi chodzi). Byłem w sklepie "partner" na 1000-lecia i tam mi powiedzieli ze odkręcą ale 30zł za jedną śrubę ... troszkę drogo ;/ jest jakieś inne tańsze rozwiązanie ? a może ktoś z Was ma taki klucz i mógłby na spocie VAG pomóc mi z tym problemem ? Mam zdjęcie ale trochę słabo widać

DSC_0407.jpg

Opublikowano

mało prawdopodobne, że znajdziesz kogoś kto ma taki sam wzór śruby :facepalm:

Opublikowano

Możesz nabić ciasno rurkę na śruby, lub dobrać nasadkę i obspawać w środku (tak zrobiłem ja), i odkręcać.

Jak nie dasz rady do niedzieli, to coś poszukam u siebie.

Opublikowano
  • Autor

to nie ma w ogóle żadnej szansy na to aby dosztukować klucz ? muszę radzić jakoś bez ?

Opublikowano

Dorobić się da, tylko czy się opłaca ? Chyba że to ma być tylko do odkręcenia, to patrząc na śrubę można podgiąć w czterech miejscach i klucz powinien jakiś być.

Opublikowano
  • Autor

Ja po prostu chciałbym je odkręcić i usunąć, wymienić na nowe normalne ... no nic jakoś pokombinuje coś szkoda tylko ze nie mam zbytnio kiedy i gdzie he

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

spawarka i pare kwadratowych prętów, pospawasz i odkręcisz ( zrobisz klucz )

Opublikowano

Spróbuj nabić nasadkę 12-katną i powinno pójść jak nie to jak koledzy podpowiadają przyspawaj coś co potem dasz radę odkręcić

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja tez nie mialem klucza a musialem za wszelka cene je odkrecic. Pojechalem do ASo w Krupnikach i odkrecili mi 4 sztuki za 20zl. Pozniej pojechalem do kolegi ktory pracuje w wulkanizacji i dal mi zwykle nowe :)

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

• 4 lata później...
Opublikowano

Koledzy klucze do "złodziejek" są kluczami powtarzalnymi na górze nasadki tam gdzie się zakłada klucz 17 jest oznaczenie C, T itp. Czy ktoryś z Was z  Białegostoku mógłby sprawdzić czy ma nasadke T. Po ostatnim serwisie nie sprawdziłem nasadki i okazało się ze "mądry" mechanik musiał posiłkować się pneumatem przy odkręcaniu złodziejek i popier... całą nasadke i nie mogę odkręcić szpilek a koła chce zmienić... proszę o info w priv czy ktoś ma. Jeżeli tak to podjadę i może uda się je odkręcic...