Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ESP miga na lekkich łukach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiec czujnik g200 jest w konsoli srodkowej pod radiemte5uqudu.jpg

Opublikowano

Mam taki problem jak skręcam w prawo przy prędkościach pow 80km/h około zapala mi się też ESP a lewo nie ma tego problemu może wie ktoś w czym leży problem na dniach podpinam VAGa i zobaczymy co jest :facepalm:

Opublikowano

To wlasnie o tym jest dyskusja. Trzeba sprawdzic ew podmienic czujnik przyspieszenia bocznego/poprzecznego G200.

Opublikowano

Zaraz idę sprawdzic błędy zobaczymy może coś wykaże :wink:

Opublikowano
  • Autor

ja nie mam żadnych błędów od tego

Opublikowano

Też nie mam :facepalm: . Jeszcze mam cichą nadzieje , że to końcówka drążka .Na dniach będę ją wymieniał bo guma pękła i zima zrobiła swoje:kwasny:

Opublikowano

Miałem podobny przypadek z zaświecaniem się kontrolki ESP ale zimą.

Po zabuksowaniu kołami nie gasła i trzeba było auto raz jeszcze odpalić by się nie świeciła.

Podpowiedziano mi bym wymienił czujnik hamulca przy pedale i pomogło.

Może u ciebie również pomoże.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jak tam chłopaki ? jakieś nowości w temacie ?

Opublikowano

witaj problemem na ppewno nie jest

Opublikowano
  • Autor

slucham ?

Opublikowano

W ostatnich dniach sie okazało ze rozsypało mi sie łożysko prawego koła, strasznie chuczy i ma luzy. Łożysko kupione i w tyg wymiana. Mam cichą nadzieje że to od tego lozyska migał ten esp. dam znac jak bedzie po wymianie.

Opublikowano

koledzy u mnie problem ustąpił:D

na ten sezon zrobiłem swap przednich zwrotnic od S4 razem z heblami i czujnikami ABS-u bo ori od passata nie pasowały, po złozeniu wszystkiego i ustawieniu geometrii nie ma kontrolki:)

Opublikowano

Wiec albo zwrotnica skrzwiona albo...

No wlasnie. Jak wczesniej wspomnialem mialem lozysko do wymiany. Po wymianie zrobilem ok 70km glownie z mysla o prawolukach i esp sie nie zaswiecilo. I robilem naprawde ostre luki w prawo przy pelnym gazie. Bede testowal dalej i informowal w temacie.

Opublikowano
  • Autor
Wiec albo zwrotnica skrzwiona albo...

No wlasnie. Jak wczesniej wspomnialem mialem lozysko do wymiany. Po wymianie zrobilem ok 70km glownie z mysla o prawolukach i esp sie nie zaswiecilo. I robilem naprawde ostre luki w prawo przy pelnym gazie. Bede testowal dalej i informowal w temacie.

mój problem występuje przy lekkiich łukach. Przy dzikowaniu jest ok i problem znika.

mam jeszcz jednen problem który opisalem tu: http://a4-klub.pl/uklad-kierowniczy-97/maks-skret-prawo-dziwne-przeskakiwanie-opony-275600/

Mechanik mówi że przegub się kończy

---------- Post dopisany 11-06-2013 at 22:13 ---------- Poprzedni post napisany 05-06-2013 at 23:45 ----------

cwiara, jakie łożysko kupiłeś ? mi się z tyłu odzywają prawdopodobnie. Jakie miałeś objawy ?

Opublikowano

Ja kupilem skf. Dlbre sa tez fag. Innych nawet nie kupuj. A objaw byl taki ze prawa str strasznie gwizdala tak jakos dziwnie jakby nie lozysko. Auto wrzucilem na podnosnik rozpedzilem i bylo ewidentnie slychac lozysko

Wysyłane z mojego GT-P5110 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

mi się tył chyba odzywa ;/ straszny huk i szum w kabinie przy >120km/h

Opublikowano

To moze byc lozysko tylko musisz zlokalizowac ktore. Najlepiej na podnosniku tylko jak nie masz Q to z tylu nie sprawdzisz ;) U mnie juz od 70km/h zaczynalo sie odzywac. Mozesz zmienic jeszcze kola bo moze cos z opona sie stalo.

Opublikowano
  • Autor

to nie lepiej od razu oba ?

Opublikowano

No jasne ze najlepiej oba. Jesli halas jest z tylu to dwa skf-y kupuj i wymieniaj ;)

Opublikowano
  • Autor

hałas jest od 2-3 dni i narasta z dnia na dzień