Skocz do zawartości
IGNOROWANY

cięzko się zbiera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisze odnosnie auta szwagra od pewnego czasu jego b5 1.6 jest strasznie mułowate komputer nie widzi błedów na biegu jałowym czasem obroty spadają do zera i wchodza na wyższe.

Opublikowano

powodów może być miliony, sprecyzuj pytanie. To co moge powiedzieć w chwili obecnej to Ci raczej nie pomorze:

-ucieka iskra - czyli kopułka, palec, świece, nawet i cewka

-nieszczelność dolotu

-padająca przepustnica - czyszczenie i adaptacja, gdy będzie bład podczas adaptacji powielaj próby aż będzie efekt, czasem zaskakuje i za 20 razem

-przekaźnik pompy paliwa, o ile mnie pamięc nie myli to taki szary

-sonda sprzawdzic wykres sinusoidy oraz przeplywke

P.S. miłej zabawy na wekend :P

Opublikowano

Przekaznik pompy chyba nie,bo jesli silnik odpala to pompa chodzi..To może byc tez:

-przeplywka

-którys czujnik,byc moze w przepustnicy tps.

-uwalone ecu to tez błedy nie bedzie

Ogolnie ten sterownik jest bardzo ciezko zmusic do wywalenia błedu,na początek klemy aut i reset potem adaptacja.W tym roczniku taki reset moze cos pomóc.Bo w nowszych podobno nie wolno tak robic.

Opublikowano

Na początku po podłązeniu komputera wyskoczył błąd czujnik spalania stukowego swiece nowe maja około roku ładne brązowe kopułka tez wymieniana po za przewodami. Przepływomiez odłanczałem zdnego rezultatu nie było.

Opublikowano

Stukowiec ma zadanie opóźniać zapłon co jest równoznaczne ze spadkiem mocy jeśli robi to w chwili kiedy silnik akurat tego nie potrzebuje tzn. wtedy kiedy czujnik jest uszkodzony. Głowy nie daję bo nie miałem nigdy takiej usterki ale logicznie myśląc możliwe, że tak jest. Niech się Koledzy wypowiedzą :)