Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Mało mocy do 2000 obr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem, a mianowicie zauważyłem, że samochód od jakiegoś czasu wolno przyśpiesza z wolnych obrotów. Postanowiłem zrobić logi dynamiczne turbiny oraz przepływki. Proszę o ocenę i w czym może tkwić mój problem. Powyżej 2000 obr samochód ładnie zaczyna się zbierać.

Dwie próby przy 90 stopniach i pedał w podłodze:

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Myślałem też nad gruszką. Czy ona też może być winna ? Jak ją sprawdzić ?

Opublikowano

Masz kata??

Opublikowano

Prawdopodobnie tak o ile poprzedni właściciel nie zrobił przelotu

Opublikowano

Ile na blacie już jest (gdzieś na forum czytałem ze kat w TDI z przebiegiem ponad 200tyś to już pomyłka)?? A i jaka dawka ?? Gdy u siebie przy wymianie plecionki wywalilem kata (283tyś km) i dawkę ustawiłem na 3.5mg(wcześniej 8,8mg) czuć od razu że z dołu lepiej się zbiera ale logów nie robilem. Zrobię dopiero logi po czyszczeniu suszarki :)

Opublikowano

Przebieg 250 000 km na liczniku. W realu podejrzewam ze 400 000 km. W jaki sposób sprawdzić dawkę i czy logi są w porządku ?

Opublikowano

W logach które zamieściłes grupy 011 w tabelce Specified MAPjest wartość którą żąda komputer a w tabelce Actual MAP masz wartości jakie daje turbo :) u ciebie widać ze bardzo słabo wstaje :) Wywal kata jak go masz a dawke sprawdzisz w grupie 001 w 2 tabelce (musisz mieć 90* C na blacie) Jak zmienisz dawkę i wywalisz kata o ile go masz to zrób znowu logi :)

Edit:

I wyczyść przepływkę :)