Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zgasł komputer pokdłaowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam audi a4 B6 i wszystko było ok do wczoraj. Otóż jechałem samochodem i nagle zgasł mi cały komputer pokładowy..... Zgasiłem samochód zapaliłem ponownie i nic. Tam gdzie powinien się pojawić komputer pokładowy mam czarny ekran , natomiast reszta kontrolek świeci np. światła,kierunkowskazy. Patrzyłem w bezpieczniki i wszytko są sprawne. Co to może być?

pozdrawiam

Opublikowano

wcisnij raz przycisk reset, nie przytrzymuj

Opublikowano

padł wyświetlacz? ewentualnie podlacz VAGA moze wyswietli jakis blad, chociaz wątpie troche

Opublikowano

wyciągnij na chwilę bezpiecznik od licznika, ewentualnie zdejmij klemę, jeśli nie pomoże to trzeba będzie się wziąć za sam licznik.

Opublikowano

a czy masz orginalne radio? swieci sie gora z wyswietlaniem danej stacji radiowej etc? czy caly calkiem wyswietlacz zgasl.

Opublikowano

Radio mam orginalne. A wyświetlacz całkiem zgasł i nic nie pokazuje ani się nie podświetla.

Bezpiecznik tez wyciągałem i nic nie dało :/

Opublikowano

wiec trzeba rwac licznik i do ogarnietego elekgtronika, moim zdaniem siadl LCD

Opublikowano

Juz tam rwac odrazu :D sciagasz zaslepke nad kierownica , odkrecasz dwa wkrety i licznik Twoj ;)

Jak cos to mam taki wyswietlacz :)

Opublikowano

Jak poradzisz sobie ze zdjeciem wskazowek to pewnie dasz rade. Tylko pytanie czy to napewno wyswietlacz czy podswietlenie pod nim. Przyswiec mocnym swiatlem w wyswietlacz i zobacz czy cos widac, bo moze byc tak ze wyswietlacz jest ok a brak podswietlenia powoduje ze nic nie widac.

Opublikowano

OK.

Wielkie Dzieki za pomoc, jak się okaże ze wyświetlacz padł to będę się z Tobą kontaktował priv. w sprawie tego wyświetlacza :)