serfin Opublikowano 22 Maja 2013 Opublikowano 22 Maja 2013 Witam z uwagi, że kończę mod przejścia na zderzak sline ze spryskami potrzebuje obu sprysków, gdyż zakupiony zderzak otrzymalem z popękanymi dyszami w miejscu gdzie znajdują sie te kulki. Jak podłączę to płyn leci przez kulki ale też bokami i i myślę, że klejenie tego może nie sprawdzić się i ciśnienie np zimą rozszczelni to na nowo. Stąd też moje pytanie odnośnie zakupu sprysków, za ile można już dostać ori spryski? Zauważyłem na allegro sprzedawcę, który sprzedaje nowe spryski do B6 po 149zł sztuka Audi A4 B6 8e0 spryskiwacz dysza reflektora lamp , tylko nie wiem czy warto, może ktoś z forum zakupił już u tego allegrowicza? pytam gdyż troche ludzi kupilo u niego w ciagu ostatnich kilku miesiecy te spryski. pozdrawiam
Fido Opublikowano 22 Maja 2013 Opublikowano 22 Maja 2013 Kupiłem dokładnie u niego jeden kompletny sprysk w zimie. Do dziś zero problemów z nim.
serfin Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Opublikowano 22 Maja 2013 Obudowe maja troche inna u dolu, takie wypustki w kolo czego nie ma w ori, dlatego chcialem upewnic sie. Jezeli ori to ok. Kolo ma tego duzo. Gorzej jak bedzie to jakis shit i nie bedzie to produkt TEXTRON'u. Ps. Fido troszke krotko go uzywasz jak od zimy ;p ciekawe jak bedzie za 2-3 lata
Fido Opublikowano 22 Maja 2013 Opublikowano 22 Maja 2013 Wiesz, po zakupie obejrzałem dokładnie oba, nowy i stary. I prawdę mówiąc nie zauważyłem żadnej różnicy. Czy krótko używam ? Myślę nawet o tym,by wstawić przełącznik na pompkę by nie pryskały razem ze spryskami szyb bo strasznie dużo płynu idzie i zaczyna mnie to wnerwiać. Powymyślali dziadostwo. Klosze i tak przecieram ręcznie i tak.
serfin Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Opublikowano 22 Maja 2013 Nie no wizualnie roznia sie, zwroc uwage na czesc dolna sprysku w ori nie ma w kolo takich wypustek natomiast w tym na aukcji sa i to mnie zastanawia :confused:
sgx Opublikowano 28 Maja 2013 Opublikowano 28 Maja 2013 Też mam takie zamienniki, i są ok, jedynie co to pompka mi się chyba rozleciała ;( Myślę nawet o tym,by wstawić przełącznik na pompkę by nie pryskały razem ze spryskami szyb bo strasznie dużo płynu idzie i zaczyna mnie to wnerwiać. Powymyślali dziadostwo. Klosze i tak przecieram ręcznie i tak. ja rozwiązałem ten problem inaczej, ustawiłem sobie kraje nordyckie, lampy włączają się po przekręceniu klucza w stacyjce, więc przełącznik jest na 0 - a skoro tak spryski lamp się nie aktywują przy użyciu spryskiwacza szyby
Fido Opublikowano 28 Maja 2013 Opublikowano 28 Maja 2013 Dobre. Ale ja często u okupanta jestem a tu nie ma musu jazdy na światłach. Chyba trzeba będzie wstawić pstryczek.
serfin Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2013 Potwierdzam tez juz mam te spryski i sa to ori ten sam producent i oznaczenia i pomyslec ze inni kupuja je za 260-300zl uff. Wrclaguna zauwazylem w historii kolesia z allegro, ze tez brales od niego te spryski
Rekomendowane odpowiedzi