Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKE] Avant w Q... Nogaro Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Śląsk Ci znany to ja wiem :decayed: ...ale to nie te pesele.....chyba :grin:

wysłane z lte

Opublikowano
:polew: :polew: :polew:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

cisza w temacie...nic się nie dzieje.... :grin:....

jako ,że jakiś czas temu akn odmówił dalszej współpracy wpadł ake z b6 (kudłaty66 dzięki za ogarnięcie tematu :thankyou2: )....dobra passa trwała dalej :facepalm::polew:

....tip też odmówił posłuszeństwa to wpadła inna eua bo moja w środku to jakaś masakra się z nią stała jak ją mechanik rozebrał :facepalm: , kupiłem używkę i od razu został zmieniony konwerter ;)

an tak .....z wydanych drobnych :polew: to wpadły nadkola z eski :banan: pstryknę fotki w wolnej chwili ...hamulec będzie ciut lepiej wentylowany i coolery będą mogły być lepiej wietrzone :)

autko chciałem wystawić na sprzedaż ...ale nie wiem jak by było zrozumiane słowo doinwestowany :mysli: .......bo de facto to części eksploatacyjne jak to mawia Przemo były tylko wymieniane :grin:

Opublikowano

hmmm jako że ostatnio służyłeś mi radami co moge jeszcze sobie dokupić do mojego Golfika, postanowiłem nie być dłużny i również podsunąc Ci pare części.

Nie oszukujmy się że w Twoim przypadku będą to zgoła odmienne gadżety niż u mnie, bo jak można zauważyć kierunek modów zdecydowanie inny...

1. silnik

popatrz jaki ładny czyściutki może pojezdziłby troche. Fakt że ostatnio go rezałeś :grin::grin::grin: ale wiesz patrząc na częstotliwość, to chyba bym sobie kupił na Twimo miejscu i schował do piwnicy... tylko nie jakoś głeboko bo za miesiąc jak będzie potrzebny to go nie odkopiesz...

540x405_silnik-vw-audi-a-a-tdi-v-komplet

2.turbosprężarka: w Twoim przypadku zawsze warto mieć z 2-3 sztuki na półeczce

540x405_turbina-tdi-audi-a-a-gtv-gas-148

3. skrzynia biegów (zawsze woziłbym jedną zapasową w bagażniku- zaraz obok koła zapasowego)

163866153_1_644x461_skrzynia-biegow-auto

no i rzecz chyba najważniejsza. Patrząc na hisotrie Twojego rezania, myśle że to będzie teraz mod na który najszybciej się zdecydujesz...

świecąca piękniusia... pompa wtryskowa!

audi1.jpg

Jako że rezacz z Ciebie nad rezacze to przypuszczam że do pielęgnacji i pogłębienia Twojej pasji powinieneś zakupić sobie jeszcze rzecz która Ci bardzo pomoże.

540x405_przyczepka-sam-424180.jpg

...żebyś mógł wozić ze sobie zawsze wszystkie swoje zabawki, bo nie wiadomo kiedy Cie tak przyciśnie pragnienie że będziesz na poboczu rezał np. pompe wtryskową, albo turbinke :decayed:

Pozdro

Opublikowano
  • Autor

hmmm jako że ostatnio służyłeś mi radami co moge jeszcze sobie dokupić do mojego Golfika, postanowiłem nie być dłużny i również podsunąc Ci pare części.

Nie oszukujmy się że w Twoim przypadku będą to zgoła odmienne gadżety niż u mnie, bo jak można zauważyć kierunek modów zdecydowanie inny...

1. silnik

popatrz jaki ładny czyściutki może pojezdziłby troche. Fakt że ostatnio go rezałeś :grin::grin::grin: ale wiesz patrząc na częstotliwość, to chyba bym sobie kupił na Twimo miejscu i schował do piwnicy... tylko nie jakoś głeboko bo za miesiąc jak będzie potrzebny to go nie odkopiesz...

540x405_silnik-vw-audi-a-a-tdi-v-komplet

2.turbosprężarka: w Twoim przypadku zawsze warto mieć z 2-3 sztuki na półeczce

540x405_turbina-tdi-audi-a-a-gtv-gas-148

3. skrzynia biegów (zawsze woziłbym jedną zapasową w bagażniku- zaraz obok koła zapasowego)

163866153_1_644x461_skrzynia-biegow-auto

no i rzecz chyba najważniejsza. Patrząc na hisotrie Twojego rezania, myśle że to będzie teraz mod na który najszybciej się zdecydujesz...

świecąca piękniusia... pompa wtryskowa!

audi1.jpg

Jako że rezacz z Ciebie nad rezacze to przypuszczam że do pielęgnacji i pogłębienia Twojej pasji powinieneś zakupić sobie jeszcze rzecz która Ci bardzo pomoże.

540x405_przyczepka-sam-424180.jpg

...żebyś mógł wozić ze sobie zawsze wszystkie swoje zabawki, bo nie wiadomo kiedy Cie tak przyciśnie pragnienie że będziesz na poboczu rezał np. pompe wtryskową, albo turbinke :decayed:

Pozdro

jak tu Cię nie lubić :grin:.....

ad. 1. leży w garaż u u kudłatego....dokupię głowice i będzie :yeah:

ad. 2. turbo leży i czeka :polew:

ad. 3. najświeższy mod...także poczekam ;)

ad. 4. karczku byś nie zjadł znowu ze mną pod Łodzią ?? :naughty:

ad. 5. byłoby hak dorezać :kwasny:

:decayed::hi:

Opublikowano

Siemian mistrz :grin:

Opublikowano

A myslalem ze swap w starym parchu nie opłacalny ale chyba przebiles juz wszystko

Opublikowano

Artur teraz tak ma ze jak przez miesiąc silnika nie zmieni to zasnąć z nerwów nie moze...

... Także opłacalne, nieopłacalne- konieczne.

Opublikowano

Widzę Artur że z 2.5 tdi do końca życia :decayed:

Jak już poszły tak grube koszta to wpakował bym 2.7BiT + manual + LPG i jeździć aż buda się rozleci :)

Opublikowano

tak jak Pucek pisał...wydać trochę więcej grosza, dostać dobre AGB z manualem a w międzyczasie wstawić LPG, lepiej by się odpychało a koszta paliw nawet by spadły :D

Opublikowano

Dobre AGB to chyba w muzeum w Ingolstadt dostaniesz, a silnik też nie jest tak do końca niezawodny... Gracjan jeździ tyle co nic a już kapę robił...

Opublikowano

Dobre AGB to chyba w muzeum w Ingolstadt dostaniesz, a silnik też nie jest tak do końca niezawodny... Gracjan jeździ tyle co nic a już kapę robił...

no tak ale gdyby wziac pod uwage kase ktora Arturo wlozyl w to niejezdzace cos to juz dawno by mial poremontowane 2.7 ktore jedzie :)
Opublikowano

Otóż to, a to że Gracjan robił kapę a miał niby mały przebieg to nic nie znaczy, prawda jest taka że wiecznie z tym 2.5tdi będzie problem, czy to naprawy czy to sprzedaż, trzeba to już trzymać aż się rozleci.

Opublikowano

no tak ale gdyby wziac pod uwage kase ktora Arturo wlozyl w to niejezdzace cos to juz dawno by mial poremontowane 2.7 ktore jedzie :)

To już chyba lepiej B6 1.9tdi, mniejsze koszta eksploatacji a Artur sporo jeździ

Opublikowano
  • Autor

Jak już poszły tak grube koszta to wpakował bym 2.7BiT + manual + LPG i jeździć aż buda się rozleci :)

gdybym wiedział ,że remontowana przeze mnie skrzynia za dość duże grosiwo padnie 3 tygodnie po zmianie silnika to nie było by tego wydatku ze zmianą silnika ponoszonego ;)

tak jak Pucek pisał...wydać trochę więcej grosza, dostać dobre AGB z manualem a w międzyczasie wstawić LPG, lepiej by się odpychało a koszta paliw nawet by spadły :D

tzn ile ??

2,7 + skrzynia +wał + tunel... ,pas przedni ( plus zestaw gratów ,które zawiera) ,licznik... kodowania +gaz +robocizna/przekładka (daj adres i telefon )= ???

Opublikowano

Teraz to już po ptokach :buahaha:

Opublikowano
  • Autor

Mefju bo to się tak dobrze mówi...ale taka przeróbka jak piszą to z 15k nie licząc gazu kosztuje .

Opublikowano

Sie przypominam...

Opublikowano

Mefju bo to się tak dobrze mówi...ale taka przeróbka jak piszą to z 15k nie licząc gazu kosztuje .

Pewnie że tak, bez stresu Artur teraz już będzie tylko dobrze :friends::polew:

Opublikowano

no to po co na trzy tygodnie wkładać taki silnik do auta...