Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Odpowietrzenie układu hamulcowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musiałem wymienić uszczelkę cylinderka i odkręciłem cały zacisk. Później odpowietrzyłem cały układ jednak pedał jest cały czas miękki i zauważyłem że wpada. Czy jest jakaś różnica między odpowietrzaniem B7 z manualną skrzynią a automatem(mam taki)? Dodam że odpowietrzałem z godnie z zasadą od najdalszego koła do pompy.

Opublikowano

Podstawowa sprawa zacisnąłes przewód żeby cały płyn nie zlecial ? Jeśli zszedł cały płyn z układu to masz zapowierzona pompę absu. Ps ta zasada tyczy się starszych aut od najdalszego koła, z absem odpowietrza się od najbliższego koła. Ps2 zaciaki odpowietrza się w ręku bo tak nic nie zdzialasz jak chcesz pośle ci jk to zrobić na pw instrukcja zapozyczona od specjalisty devastationa ;-)

Opublikowano
Musiałem wymienić uszczelkę cylinderka i odkręciłem cały zacisk. Później odpowietrzyłem cały układ jednak pedał jest cały czas miękki i zauważyłem że wpada. Czy jest jakaś różnica między odpowietrzaniem B7 z manualną skrzynią a automatem(mam taki)? Dodam że odpowietrzałem z godnie z zasadą od najdalszego koła do pompy.

Przód czy tył ?

Opublikowano

Przód cylinderk. A płyn cały nie zleciał. Pewnie nie dokładnie odpowietrzyłem i tyle. Jadę do znajomego dzisiaj to odpowietrze jeszcze raz i się okaże

---------- Post dopisany at 14:19 ---------- Poprzedni post napisany at 14:18 ----------

Jeśli możesz to Pablo to wyślij na pw instrukcje

Opublikowano

Jak przod to zadna instrukcja obsługi nie jest potrzebna

Przy okazji sprawdz sobie czy przechodzi procedura

Odpowowietrzania bloku ABS Vagiem

Opublikowano

Już zrobione, było jeszcze troszkę zapowietrzone przednie lewe koło gdzie wymieniałem uszczelkę. Teraz hamuje bez problemu. Pedał twardy jak wcześniej

Opublikowano

zmieniałeś osłonę bez odpinania zacisku ?

Opublikowano

Musiałem zdjąć zacisk