Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Pompa wtryskowa - zrobiłem logi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mechanik wymontował mi pompę wtryskową była ona tylko sprawdzana i z powrotem zamontowana nic nie było w niej regulowane po zamontowaniu auto trochę inaczej zaczęło pracować tak twardo mechanik przekręcił trochę pompą silnik pracuje już nie tak twardo odpala na zimnym jak i na ciepłym ale teraz chciałem ustawić tą pompę u innego mechanika.Jak się reguluje tą pompę jest to A4 95r 90 KM 1Z czy przez wprowadzenie ustawień komputerem czy przekręceniem pompy w prawo lub lewo (Jeden mechanik mówił mi że programem a inny mówił że w silniku 1Z ustawia się poprzez przekręcanie pompą.. :mysli:

Opublikowano

pompa - ustawiasz kat wyprzedzenia wtrysku.

Opublikowano

Witam.Mechanik wymontował mi pompe wtryskową była ona tylko sprawdzana i spowrotem zamontowana nic niebyło w niej regulowane po zamontowaniu auto troche inaczej zaczęło pracować tak twardo mechanik przekręcił troche pompą silnik pracuje już nietak twardo odpala na zimnym jak i na ciepłym ale teraz chciałem ustawić tą pompe u innego mechanika.Jak się reguluje tą pompe jest to A4 95r 90 KM 1Z czy przez wprowadzenie ustawień komputerem czy przekręceniem pompy w prawo lub lewo (Jeden mechanik mówił mi że programem a inny mówił że w silniku 1Z ustawia się poprzez prekręcanie pompą.. :mysli:

powinno pomoc ...

http://www.a4-klub.pl/smf/wszystkie_r4_tdi_oprocz_pd_ustawienie_kata_wtrysku-t10913.0.html

Opublikowano

zacytuje spankiego cytujacego basketa

zacytuje wypowiedz basketa na AKP :

Aby wyregulowac kąt należy: zdjąć obudowę rozrządu, poluzowac 2 sruby mocujaca pompę od przodu silnika (luzujemy przez otwory w dużym kole zębatym), luzujemy śrubę w podstawie pompy (od wewnetrznej strony mocowaia pompy - bez zdjec ciezko wytlumaczyc), oraz z tyłu pompy na dole - kontrującą.

Kontrujemy mocno śrubę nr 3, podlaczamy VAG`a/laptopa z VAG , odpalamy silnik, wchodzimy w 01-wtrysk, włączamy blok 000, właczamy opcję "basic settings" patrzymy na pozycję 02 i obserwujemy wskazania. Jeśli mieszczą się w granicach 49-54 - jest ok, jeśli nie - bierzemy do ręki "breszkę" , luzujemy delikatnie śrubę nr 3, i breszką oparta o blok i pompę delikatnie przesuwamy pompą w stronę lewego błotnika - wartość zacznie rosnąć. Jeśli jest zbyt duża - stukamy w pompę trzonkiem młotka tak aby wróciła w kierunku bloku. Operacja jest żmudna, ale trzeba wykonywac naprawde minimalne ruchy. W chwili gdy ustawimy odpowiednia wartosc, dokrecamy mocno srube nr 3, wylaczami silnik, dokrecamy mocno pozostałe, odpalamy ponownie silnik, sprawdzamy wartość w 01/000 poz 02.

powodzenia.

i zdublowalem :D

Opublikowano
  • Autor

DZięki

Opublikowano

Co to za mechanik ktory ustawia pompe w TDI na słuch?

Opublikowano

z vagiem w glowie :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Jeśli mieszczą się w granicach 49-54 - jest ok tylkoi przy jakich obrotach silnika mają być takie parametry. :mysli:

Opublikowano

Jeśli mieszczą się w granicach 49-54 - jest ok tylkoi przy jakich obrotach silnika mają być takie parametry. :mysli:

wolnych .... :naughty: 861 rpm ...

Opublikowano

wolnych .... :naughty: 861 rpm ...

00BS

pozdrawiam

PS.spanki czy ten motor to tak jak 1z?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Zrobiłem logi i Vagiem i BASIC SETTING-GRUPA 000 POZYCJA NR 2 I kat wtrysku jest 061 czyli mam go zmniejszyć żeby się mieścił pomiędzy 049-054 czyli pompą musze kręcić w prawą strone tylko niewiem ile przekręcić bo niemam VAga :wallbash:

Opublikowano

PS.spanki czy ten motor to tak jak 1z?

nie .... bardziej jak AFN/AVG ... :wink4:

Zrobiłem logi i Vagiem i BASIC SETTING-GRUPA 000 POZYCJA NR 2 I kat wtrysku jest 061 czyli mam go zmniejszyć żeby się mieścił pomiędzy 049-054 czyli pompą musze kręcić w prawą strone tylko niewiem ile przekręcić bo niemam VAga :wallbash:

jak nie masz to sie nie zabieraj do roboty .... [na oko tego nie ustawisz .. choc sa magicy co robia to na słuch ... :naughty: ]

Opublikowano
  • Autor

Udało mi sę ustawić kąt wtrysku tylko parametry niestoją w miejscu tylko skacze minimalnie 049 -053 a nawet do 054 czy te skoki parametrów to normalna rzecz ?wszystkie koła na rozrządzie są nowe na wale pomrie i górnym wałku kupione w serwisie Oryginalne

Mam jeszcze jeden problem jak ruszam z miejsca to czuć jak by coś trzymalo autko był taki (przymulony) ale zaraz idzie dobrze co to jest ??? :wallbash:

Opublikowano

Udało mi sę ustawić kąt wtrysku tylko parametry niestoją w miejscu tylko skacze minimalnie 049 -053 a nawet do 054 czy te skoki parametrów to normalna rzecz ?wszystkie koła na rozrządzie są nowe na wale pomrie i górnym wałku kupione w serwisie Oryginalne

Mam jeszcze jeden problem jak ruszam z miejsca to czuć jak by coś trzymalo autko był taki (przymulony) ale zaraz idzie dobrze co to jest ??? :wallbash:

A kolega patrzył w parametry BS?

Jak masz dostęp do vaga to........ :vaglogi:

Inaczej to wróżba z fusów... :wink4:

javascript:void(0);

:hi:

Opublikowano
  • Autor

Jak moge sprawdzić parametry BS w VAGU (jak wejść w te parametry) i jakie muszą być ustawienia tych parametrów ????

Opublikowano

Jak moge sprawdzić parametry BS w VAGU (jak wejść w te parametry) i jakie muszą być ustawienia tych parametrów ????

kolega by sie trochę wysilił i poszukał :szukaj:

http://www.a4-klub.pl/smf/opis_dzialania_i_funkcje_programu_vagcom-t4787.0.html;;amp=;sid,52f724adcefd06ab8739d0f687042c2e

http://www.a4-klub.pl/smf/faq_forum_diagnostyka_vag-t5141.0.html

Opublikowano
  • Autor

DZięki