DraKio Opublikowano 27 Maja 2013 Opublikowano 27 Maja 2013 witam od wczoraj silnik niedogrzewa mi się max 78stopni na vagu wymienilem miesiac temu termostat na gates i dlaczego znow padl?
d4widoV Opublikowano 27 Maja 2013 Opublikowano 27 Maja 2013 witamod wczoraj silnik niedogrzewa mi się max 78stopni na vagu wymienilem miesiac temu termostat na gates i dlaczego znow padl? kup ori w ASO, a nie bedzie tego problemu
januszm41 Opublikowano 27 Maja 2013 Opublikowano 27 Maja 2013 Też nie zawsze, ojciec mial a6 c4 i w ciągu 15 miesięcy wymieniał 2 oryginalne, też badziewia jak trafisz Janusz Gesendet von meinem LT28h mit Tapatalk 2
DraKio Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Opublikowano 28 Maja 2013 wydaje mi sie ze gates to dobra firma i wcale malo za niego nie dalem i tak szybko sie skonczyl?
DraKio Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Opublikowano 28 Maja 2013 w kazdym sklepie są gates z wyższej półki 40 zl dalem a najtaniej znalazlem ... ok zalatwilem ze znajomym ze na gwarancje pojdzie ten gates
Duch^ Opublikowano 28 Maja 2013 Opublikowano 28 Maja 2013 Oddaj na gwarancje i wsadz nowy wymien tez jak nie wymieniales plyn chlodniczy.
Śliwek Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 zawsze wsadzalem wahlera i nigdy nie mialem problemow. fakt, ze przed zamontowaniem gotowalem go w wodzie z termometrem i sprawdzalem czy dziala jak nalezy zawsze to mniej roboty wrazie co, i jestesmy pewni ze pakujemy sprawna czesc a nie bubel
DraKio Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Opublikowano 31 Maja 2013 zawsze wsadzalem wahlera i nigdy nie mialem problemow. fakt, ze przed zamontowaniem gotowalem go w wodzie z termometrem i sprawdzalem czy dziala jak nalezy zawsze to mniej roboty wrazie co, i jestesmy pewni ze pakujemy sprawna czesc a nie bubel moj tez dzialal bez problemu przez miesiąc ;d a tu nagle wskazówka temp leży i koniec
Śliwek Opublikowano 4 Czerwca 2013 Opublikowano 4 Czerwca 2013 bywa i tak, ale tak samo bywa z orginalami za ponad 2x wyzsza cene . u ojca w tdi jezdzi vernet (podobno to samo co wahler) od października, u mnie od marca. w poprzednich autach po wymianie nie wracalem do tematu. widac zalezy jak sie trafi
DraKio Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2013 troche dziwna sytuacja bo wyciągnąłem ten niby uszkodzony i po teście w wodzie na kuchni działa normalnie ;/ a w aucie nie działał ...
DraKio Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2013 może czujnik winny dzis odpalilem silnik po wymienei termostatu na nowy i zalalem plynem nowym i znow to samo max 75 stopni i temperatura wariuje a silnik nagrzany i termostat otworzyl;/ czyli czujnik temperatury winny? a dlaczego nei pakazuje nic na vagu ze czujnik padniety? musze kupic nowy czy da sie cos zrobic?
cabanmat Opublikowano 4 Czerwca 2013 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zrób logi na VAG COMie Chcesz się upewnić co do termostatu to zloguj rozgrzany silnik w dwóch sterownikach : najpierw grupa 007 w sterowniku silnika czyli 01 Engine a następnie grupa 003 w sterowniku zegarów czyli 17 Instruments i od razu będzie widać czy termostat szwankuje czy coś ze wskaźnikiem temp. w zegarach jest nie tak.
DraKio Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zrób logi na VAG COMieChcesz się upewnić co do termostatu to zloguj rozgrzany silnik w dwóch sterownikach : najpierw grupa 007 w sterowniku silnika czyli 01 Engine a następnie grupa 003 w sterowniku zegarów czyli 17 Instruments i od razu będzie widać czy termostat szwankuje czy coś ze wskaźnikiem temp. w zegarach jest nie tak. oszukuje czujnik ten w liczniku temperatura silnika 90stopni natomiast licznik pokazuje 70:D
Sliwka Opublikowano 5 Czerwca 2013 Opublikowano 5 Czerwca 2013 standardowy problem. nie wiem dlaczego zawsze zj%^&ie sie ten obwod od licznika...
DraKio Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2013 standardowy problem. nie wiem dlaczego zawsze zj%^&ie sie ten obwod od licznika... sprobuje wymontowac i przeczyscic czujnik moze cos pomoze
Śliwek Opublikowano 5 Czerwca 2013 Opublikowano 5 Czerwca 2013 na wodzie jezdzisz, ze chcesz z kamienia czyscić? czujnik to czujnik - termistor w obudowie. kup nowy i od razu zmien - unikniesz 2 razy rozbierania.
DraKio Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2013 na wodzie jezdzisz, ze chcesz z kamienia czyscić? czujnik to czujnik - termistor w obudowie. kup nowy i od razu zmien - unikniesz 2 razy rozbierania. a wiesz moze i tak byc bo mialem 6:10 wody demineralizowanej dolanej do płynu i moze przez to takie cuda sie zrobily;)
Śliwek Opublikowano 5 Czerwca 2013 Opublikowano 5 Czerwca 2013 nie sądzę. aczkolwiek wykręcisz to zobaczysz jak wygląda.
Marc!n Opublikowano 5 Czerwca 2013 Opublikowano 5 Czerwca 2013 bywa i tak, ale tak samo bywa z orginalami za ponad 2x wyzsza cene . u ojca w tdi jezdzi vernet (podobno to samo co wahler) od października, u mnie od marca. w poprzednich autach po wymianie nie wracalem do tematu. widac zalezy jak sie trafi Też śmigam na vernecie, w sumie przez przypadek bo zamawiałem w sklepie wahlera, ktoś się pomylił więc brałem co przywieźli bo autko stało rozdidrane. Jak za te pieniądze to na prawdę polecam:wink:
Rekomendowane odpowiedzi