Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki miernik lakieru - co polecacie w przystępnych pieniądzach ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jaki miernik lakieru polecacie w przystępnych pieniądzach ?

Słyszałem, że kupno mierników z allegro za 50zł można sobie odpuścić :wink:

Opublikowano

modelu nie pamientam jest gdzieś na allegro jest biały i jest jak rączka od karabinu z prostokoątnym wyświetlaczem koszt koło 290 zł ja taki pożyczam nie raz od znajomego i sprawuje się bdb

Opublikowano

a czemu można odpuścić? ja mam taki magnesowy i jak najbardziej polecam, może nie wygląda profesjonalnie ale co trzeba to pokaże.

Opublikowano

Zależy jeszcze do jakiego celu ma on służyć. Jeśli pomoc przy korekcie lakieru to dokładność takiego za 3 stówki może nas zgubić. Sam też się rozglądam i doszedłem do wniosku że bez tysiaka nie bardzo jest czego szukać

Opublikowano
  • Autor

Ma służyć do oględzin aut przed zakupem :thumbup1:

Opublikowano

ale wielka siekiera :grin:

mój ma 1/4 jego wielkosci, wieczorem wrzuce foto

Opublikowano

POLSKI MIERNIK GRUBOŚCI LAKIERU GL-3 Fe ALU TESTER (3253503296) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ja taki miałem do oglądania aut w sam raz:P jeśli chodzi o oglądanie aut to poco ci taki meega drogi ma wyjść malowanie i koniec:P a to na każdym wyjdzie:P

Opublikowano
  • Autor

Hmm... powiem tak szukam czegoś taniego co nie będzie pokazywało głupot ;)

Nie jestem handlarzem... że będę go używał codziennie ;)

I od razu się zapytam... Jaką ma grubość fabryczny lakier na naszych Audi ?

Opublikowano

Polecam zdecydowanie.. CZUJNIK MIERNIK TESTER GRUBOŚCI LAKIERU F I L M (3276003049) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. mam - sprawdza się. Jest z pamięcią pomiaru (zatrzymuje się) więc odczyt jest precyzyjny i łatwy. Do własnego użytku wystarczy w 100% spokojnie rozróżnisz czy jest jedna czy więcej warstw lakieru, a tym bardziej wykryjesz szpachle.. i czy aby lakier nie jest za cienki - w tą stronę też działa..

Opublikowano
  • Autor

Jak działa ten mierniczek ?

Widzę że nie ma wyświetlacza... tam coś się wychyla ?

Opublikowano

Moj wyglada tak:

20130531_205016.jpg

A jest ze mna juz prawie 20 lat

Opublikowano
Jak działa ten mierniczek ?

Widzę że nie ma wyświetlacza... tam coś się wychyla ?

Tak. Wychyla się skala (i zatrzymuje - w tym modelu) aby odczytać pomiar. Odczyt co 25 mikronów a więc wystarczając precyzyjny. Osobiście testowałem ten jak i kilka innych na różnych autach i powiem szczerze, że ten jest najlepszy - a do własnego użytku spokojnie wystarczy miernik mechaniczny (magnesowy).

Ważne jest to że nie sprawdzisz nim lakieru na plastykowych zderzakach oraz elementach wykonanych z aluminium (np. do sprawdzenia Audi A2 juź sie nie nadaje :P). Nie musisz tego kalibrować tak jak mierników elektronicznych. odpowiedz sobie sam na pytanie do czego jest on Ci potrzebny...

ps. w aukcji masz z lewej strony filmy z pomiarów takim urządzeniem (tyle że tam jest bez pamięci pomiaru - skala się chowa, i problematyczny jest odczyt.)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A no tym że ten za 49 zł ma "pamięć pomiaru" - skala zatrzymuje się i możesz odczytać wynik, a ten drugi jest bez pamięci..

odczyt musi nastąpić w chwili zerwania magnesu (skala automatycznie się chowa).

Ja mam ten za 49 zł i szczerze polecam !! Sprawdza się a i pomiar możesz odczytać z dużą dokładnością..

Opublikowano
  • Autor

Yhmy czyli tym za 49zł mogę zmierzyć, oderwać od auta i dopiero sobie odczytać ?

Eee to jak brać to ten za 49zł ... 20zł różnicy... :wink:

Dobra sprawa... przy kupnie auta chyba teraz niezbędnik...

Może za dużo powiedziane ale mówi nam dużo o aucie :decayed:

Opublikowano
Yhmy czyli tym za 49zł mogę zmierzyć, oderwać od auta i dopiero sobie odczytać ?

Eee to jak brać to ten za 49zł ... 20zł różnicy... :wink:

Dokładnie tak.. :)

Opublikowano

nie wiem jak Wy ale jak mi przyjedzie czasem wieśniak wyciąga długopisik i zaczyna klepać po aucie to wyganiam za brame bez pytania..

Opublikowano
nie wiem jak Wy ale jak mi przyjedzie czasem wieśniak wyciąga długopisik i zaczyna klepać po aucie to wyganiam za brame bez pytania..

Wolę przyjść " z długopisikiem" i sprawdzić auto niż kupić jakiegoś ulepa składanego z kilku innych.. poza tym duża większość kupujących sprawdza i będzie sprawdzać auta do momentu gdy zmieni się mentalność sprzedających "handlarzy" posiadających tylko i wyłącznie "bezwypadkowe igły" a tak naprawdę próbujących za wszelką cenę sprzedzać komuś złom i zarobić sporą kasę..

Poza tym jeśli masz coś do ukrycia to wyrzucaj za bramę.. jeśli się decyduje na auto i je przed zakupem sprawdzę i kupię - to na czym tracisz? i w czym widzisz problem? A to że nie jest to elektroniczny czujnik za kilka tysięcy złotych a dynamometryczny (takich jakich się kiedyś tylko i wyłącznie używało) baaa - mało tego - dokładnością wcale nie odbiegający od tych drogich...

Opublikowano
  • Autor

Przestaniesz wyrzucać ludzi za bramę jak auto Ci będzie stało odłogiem i nie będziesz mógł go sprzedać przez kilka miesięcy... :wink: