Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Concert plus wzmacniacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy jest mozliwosc podpiecia pod ori concert dodatkowy wzmacniacz i subwoofer?

Opublikowano

Kolego myślę, że tak, kup przejściówkę z wysokiego sygnału na Chinch, podepnik w kostce radia sygnał z tylnych głosników, pociągnij instalację do suba i będzie grało, jedynie kontrola głośności suba będzie do dostrojenia, kup dobry wzmacniacz z regulacją pasma. Np Orion.

Pozdro

Opublikowano
  • Autor

no tak ale co wtedy z glosnikami w tylnich drzwiach jesli one są podpiete pod ori wzmacniacz razem z subem??

Opublikowano

Z tego co widzę u mnie a mam Concert 2 DIN, to na półce sub jest łatwo odłączalny, tył gra jak grał a SUB osobno z innego wzmacniacza, chyba, że sygnał na nowy wzmacniacz weźmiesz z sygnału SUB,a ori ale instalację prądową i tak osobno pociągniesz do nowego wzmacniacza.

Pozdro

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

kup przejściówkę z wysokiego sygnału na Chinch

Gdzie mozna taki wynalazek kupic? Tez bym chetnie wsadzil wzmak...

Opublikowano

Przejście z Hi na Chinch moża kupić w każdym Media Markcie albo sklepie z radiami.

Pozdro [br]Dopisany: 30 Wrzesień 2008, 12:04_________________________________________________Większość wzmacniaczy ma też wejścia po wysokim sygnale, kostka z kabelkami.

Opublikowano

A nie ....

Znalazłem coś lepszego... Mówi wam coś mini ISO?... :przebiegly:

Opublikowano

:hi:

Witam koledzy ja podłącze się do wątku ponieważ mam problemik, a przeszukałem już wszystko na ten temat :wallbash:

Mam radyjko Concert CD u siebie w aucie i zakupiłem sobie ori wzmacniacz i subwoofer Bose i teraz jest problem z podłączeniem wzmacniacza ponieważ instalacja nie jest wyposażona w kable do podłączenia tego zestawiku. Jak poprowadzić kable od radia wiem i jest o tym dużo ale nigdzie nie mogę znaleźć jak poprowadzić kable od wzmacniacza. Niektórzy piszą tylko że ta kostka co wychodzi ze wzmacniacza ma wiele kabli i nikt tego jeszcze nie rozpracował. Wiem że ten system działa dobrze tylko jak jest cały ale ja chcę tylko tylne głośniki podłączyć pod wzmacniacz i suba, a z przodu będą napędzane z radia. Wzmacniacz to BOSE AMP ASSY 5630 :gwizdanie:

Oto wzmacniacz

http://images50.fotosik.pl/17/e7581cc92cfa3f6dmed.jpg

http://images35.fotosik.pl/17/53110cba3121b95dmed.jpg

http://images30.fotosik.pl/282/8a94288f379a6db6med.jpg

Opublikowano

HAVE NO IDEA. W ostateczności polecam Audio Complex z Poznania www.audiocomplex.pl

Opublikowano

Standardowy Concert ma wyjście fabryczne tylko na przednie głośniki. Należy z tylnego wyjscia radia tzw. Mini Iso wyprowadzić sygnał na wzmacniacz który zasili np. głośniki w tylnych drzwiach i/lub subwoofer. Mini Iso do zakupienia na allegro za śmieszne pieniądze. Ja swój wzmacniacz zmieściłem w schowku odpowiednio go modyfikując czyt. wycinając od tyłu :decayed: i podwieszając wzmacniacz przy "suficie "schowka, tak że jego funkcjonalność praktycznie nie ucierpiała.

Opublikowano

JA to bym radził radio wymienić na jakieś z wyższej półki, poszukaj jakichś Alpine z serii 9887r, a dopiero wtedy myśl o głosnikach i wzmacniaczu... takie jest moje zdanie

Opublikowano

Radio zawsze zdążysz wymienić jeżeli całość po modyfikacji na radiu fabrycznym cie nie zadowoli. Tu właśnie chodzi o to aby pozostawić radio fabryczne ze względów wizualno, podświetleniowo,użyteczno najlepiej komopnujących się z całością konsoli.

Opublikowano

Tu właśnie chodzi o to aby pozostawić radio fabryczne ze względów wizualno, podświetleniowo,użyteczno najlepiej komopnujących się z całością konsoli.

Dokładnie!!

I właśnie dlatego nie piszcie o jakiś Alpinach w tym temacie, bo to trochę bez sensu... :chytry:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy znalazłem kabelek do mojego suba ale mam dylemat czy wtyczki jakie są w tym kabelku od strony radia będą pasowały do concerta cd tzn. czy te kostki co widać to mini iso i podłączenie do radia będzie bez problemu.

Oto kabelek http://cgi.ebay.pl/Cavi-Bluetooth-PARROT-BOSE-AMP-Audi-MMI-A5-A6-A8-Q7-R8_W0QQitemZ120274976368QQcmdZViewItem?hash=item120274976368&_trkparms=72%3A1399%7C39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A12%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14