misiek95 Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 Witam. Licznik w mojej b5 pochodzi prawdopodobnie od anglika i prędkościomierz pokazuje mi za małą prędkość, ponieważ zostały przełożone same tarcze, bez zmiany wsadu. Chciałbym coś z tym zrobić. Pacjent to b5, 2000r. AJM, pełny fis. Czy ktoś z was robił coś takiego? Co jest mi potrzebne? Jak się do tego zabrać?
bediks Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 piszesz prawdopodobnie po pierwsze jaki masz licznik podaj jego nr po drugie odpal vaga i daj screen z niego poniewaz wazne jest info jaki nr pokazuje vag, jesli faktycznie od angola wazna jest wersja wsadu , pozniej mozna pogadac o zmianie wsadu, bo trzeba przedewszystkim dobrac odpowiedni wsad zeby wszystko hulalo
misiek95 Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Opublikowano 31 Maja 2013 Myśle, że niczego nie brakuje teraz
bediks Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 no faktycznie masz angielski licznik z ori angielskim wsadem zeby wrzucic wsad do licznika potrzebny jest interfejs conajmniej vag commander 1,4 napisz w temacie http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b5-efekt-wymiany-licznika-fis-6227/ tam wiekszosc z nich maja ropniaki i pelno wsadow w posiadaniu napewno Cie poratuja masz wersje d07 i takiej powinienes szukac, mozliwe ze bedzie trzeba metoda prob i bledow wrzucac rozne wsady bo znana mi i nie tylko bolaczka angielskich licznikow jest to ze po wrzuceniu eu wsadu moze nie dzialac temp oleju , dlatego trzeba probowac z roznymi jak pisalem wyzej potrzebny Ci bedzie vag commander dostepny np na stronie viakena, a instrukcji w necie jak wrzucic wsad jest full
misiek95 Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Opublikowano 31 Maja 2013 Zadałem pytanie ale nikt mi jeszcze nie odpowiedział. Znalazłem w necie taki oto wsad: "audi_a4_diesel_8D0_920_932_FX_93c86.zip" czy bedzie to działać?
Fido Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 Post wyżej jest napisane. mozliwe ze bedzie trzeba metoda prob i bledow wrzucac rozne wsady bo znana mi i nie tylko bolaczka angielskich licznikow jest to ze po wrzuceniu eu wsadu moze nie dzialac temp oleju , dlatego trzeba probowac z roznymi
Lu-Gi Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 Dobry, podłącze sie pod temat mam wsad 8D0 920 931T pacjent dokładnie ten sam co kolegi, zadziała mi na takim wsadzie taki licznik?
bediks Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 dzialac napewno bedzie kazdy który zaczyna sie od 8d0 920 oba które podaliscie sa od diesla roznia sie tym ze 931t jest od eu licznika z radiowym sterowaniem a 932fx bez sterowania radiowego czyli ten drugi powinien byc git, bo angolskie nie maja sterowania radiowego
Rekomendowane odpowiedzi