Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zmiana wsadu licznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Licznik w mojej b5 pochodzi prawdopodobnie od anglika i prędkościomierz pokazuje mi za małą prędkość, ponieważ zostały przełożone same tarcze, bez zmiany wsadu. Chciałbym coś z tym zrobić. Pacjent to b5, 2000r. AJM, pełny fis. Czy ktoś z was robił coś takiego? Co jest mi potrzebne? Jak się do tego zabrać? :)

Opublikowano

piszesz prawdopodobnie

po pierwsze jaki masz licznik podaj jego nr

po drugie odpal vaga i daj screen z niego poniewaz wazne jest info jaki nr pokazuje vag, jesli faktycznie od angola wazna jest wersja wsadu

, pozniej mozna pogadac o zmianie wsadu, bo trzeba przedewszystkim dobrac odpowiedni wsad zeby wszystko hulalo

Opublikowano

DSC07845.jpg

DSC07846.jpg

DSC07847.jpg

DSC07848.jpg

Myśle, że niczego nie brakuje teraz :)

Opublikowano

no faktycznie masz angielski licznik z ori angielskim wsadem

zeby wrzucic wsad do licznika potrzebny jest interfejs conajmniej vag commander 1,4

napisz w temacie http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b5-efekt-wymiany-licznika-fis-6227/

tam wiekszosc z nich maja ropniaki i pelno wsadow w posiadaniu napewno Cie poratuja

masz wersje d07 i takiej powinienes szukac, mozliwe ze bedzie trzeba metoda prob i bledow wrzucac rozne wsady bo znana mi i nie tylko bolaczka angielskich licznikow jest to ze po wrzuceniu eu wsadu moze nie dzialac temp oleju , dlatego trzeba probowac z roznymi

jak pisalem wyzej potrzebny Ci bedzie vag commander dostepny np na stronie viakena, a instrukcji w necie jak wrzucic wsad jest full

Opublikowano

Zadałem pytanie ale nikt mi jeszcze nie odpowiedział. Znalazłem w necie taki oto wsad: "audi_a4_diesel_8D0_920_932_FX_93c86.zip" czy bedzie to działać?

Opublikowano

Post wyżej jest napisane.

mozliwe ze bedzie trzeba metoda prob i bledow wrzucac rozne wsady bo znana mi i nie tylko bolaczka angielskich licznikow jest to ze po wrzuceniu eu wsadu moze nie dzialac temp oleju , dlatego trzeba probowac z roznymi
Opublikowano

Dobry, podłącze sie pod temat mam wsad 8D0 920 931T pacjent dokładnie ten sam co kolegi, zadziała mi na takim wsadzie taki licznik?

Opublikowano

dzialac napewno bedzie kazdy który zaczyna sie od 8d0 920

oba które podaliscie sa od diesla

roznia sie tym ze 931t jest od eu licznika z radiowym sterowaniem a 932fx bez sterowania radiowego czyli ten drugi powinien byc git, bo angolskie nie maja sterowania radiowego