mlodyabc Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 Chciałem kupić do auta żony opony zimowe. I nie wiem, które wybrać z tych dwóch: Vredestein Snowtrac Firestone Winterhawk 2 EVO
Smiszny Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 To zależy po jakich drogach zimą jeździsz... Vredestein będzie dużo lepszy na śnieg, mokre drogi bo będzie dobrze odprowadzał śnieg czy wodę a gdy będą drogie suche (zimą też się zdarza) to będą głośniejsze. Firestone znowu będzie cichszy ale na śnieg czy na wodę będzie troszkę gorszy a może nie gorszy tylko będzie wolniej odprowadzał z opony bo ma inną budowę bieżnika. A na lodzie to wiadomo każda opona będzie się ślizgać. Ja osobiście wybrałby Vredestein ale niech też inni się wypowiedzą.
Seikokilla Opublikowano 4 Czerwca 2013 Opublikowano 4 Czerwca 2013 mialem winterhawk-i I i II na poprzednim aucie i bylem bardzo zadowolony, dobra trakcja na sniegu i prowadzenie nawet po 3 sezonach, polecam te oponki teraz mam nokiany i juz na 2-gi sezon odczuwalny spadek trakcji na sniegu
Rekomendowane odpowiedzi