YATES Opublikowano 19 Lipca 2008 Opublikowano 19 Lipca 2008 Dość mam już wiercenia w ścianach i plątaniny kabli i myślę zakupić takie urządzenie o nazwie Sender. Przykładowa aukcja http://allegro.pl/item400103768_najlepszy_video_sender_cyfra_polsat_n_dvd_zobacz_.html lub http://www.allegro.pl/show_item.php?item=396169274 Czy ktoś z was tego używa , proszę o opinię . Szczególnie interesuje mnie jak sygnał przenika przez ścianę ????
krajek_007 Opublikowano 20 Lipca 2008 Opublikowano 20 Lipca 2008 ja używam! generalnie bierz albo z górnej półki cenowo-jakościowej (grubo ponad 100zl) albo wcale, ja mam takie średnie i na drugim końcu mieszkania 70m2 są pewne zakłócenia czasem (a raczej często ;( ) zwłaszcza jak ktoś stoi w przedpokoju dokładnie pomiędzy nadajnikiem i odbiornikiem, no i zepsuł mi się ten czujnik do pilota przy odbiorniku, teraz muszę latać z pilotem by przełączyć
YATES Opublikowano 20 Lipca 2008 Autor Opublikowano 20 Lipca 2008 Ja nie potrzebuję tego Sendera na dużą odległość ,bo pomiędzy salonem ( tam będzie nadajnik) , a sypialnią ( odbiornik) jest około 7-8 metrów . Chodzi mi tylko o to czy sygnał nie zostaje znacznie osłabiony przez dzielącą nadajnik i odbiornik ścianę ???
lookacz Opublikowano 21 Lipca 2008 Opublikowano 21 Lipca 2008 Ja testowałem podobny wyrób marki AverMedia i zakłucał go sygnał wifi - należy na to zwrócić uwagę. RS
krajek_007 Opublikowano 21 Lipca 2008 Opublikowano 21 Lipca 2008 Ja testowałem podobny wyrób marki AverMedia i zakłucał go sygnał wifi - należy na to zwrócić uwagę. RS też tak miałem, ale jak się przerzuciłem na inne wifi to jakby już nie koliduje tak czy siak kolego YATES kup coś porządnego, bo sam fakt czy przeniknie przez ścianę nie daję gwarancji dobrego odbioru. Mi np. przez 1min pojawiają się straszne zakłócenia gdy sąsiad u góry coś włączy u siebie (nie wiem co on tam dokładnie włącza ale mi psuje ). chyba że nie mieszkasz w bloku to masz problem z głowy.
YATES Opublikowano 21 Lipca 2008 Autor Opublikowano 21 Lipca 2008 Na szczęście nie mieszkam w bloku. Co macie na myśli mówiąc o sygnale wifi ??? Mam w domu internet bezprzewodowy z routera TP Link - czy może zakłocać sygnał z Sendera ??
lookacz Opublikowano 21 Lipca 2008 Opublikowano 21 Lipca 2008 Ja testowałem podobny wyrób marki AverMedia i zakłucał go sygnał wifi - należy na to zwrócić uwagę. RS też tak miałem, ale jak się przerzuciłem na inne wifi to jakby już nie koliduje tak czy siak kolego YATES kup coś porządnego, bo sam fakt czy przeniknie przez ścianę nie daję gwarancji dobrego odbioru. Mi np. przez 1min pojawiają się straszne zakłócenia gdy sąsiad u góry coś włączy u siebie (nie wiem co on tam dokładnie włącza ale mi psuje ). chyba że nie mieszkasz w bloku to masz problem z głowy. Pewnie kuchenkę mikrofalową
Rekomendowane odpowiedzi