storm2106 Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 Witam Otóż mam problem, nie wiem czy wymienić samo łożysko czy razem z piastą. Chciałbym zostawic piaste ori. I tu zaczynaja sie schody przegladnełem różne posty na forum i w sumie nie uzyskałem wystarczających informacji na temat jaki ma być rozmiar łożyska i jaka firma i gdzie najlepiej zamowic (jakies linki). Wiem że trzeba je wcisnac prasa tyle wyczytalem. Jest to pierwsze moje Audi wiec prosze o wyrozumialosc.
nastradamus Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 kup skf'a na przód jest w komplecie razem z piastą, wymiana szybko idzie, po co kombinować i bawić się w wyciskarki a dużo nie zaoszczędzisz...
storm2106 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2013 W sumie masz racje, dzieki kolego.
tomaszstn Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Polecam: Łożysko przód FAG AUDI A4 B6 A6 1.8T 1.9TDI 2.5TDI (3263406421) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ---------- Post dopisany at 16:16 ---------- Poprzedni post napisany at 16:10 ---------- albo jak kolega wyżej pisał: Łożysko przód SKF AUDI A4 B6 1.8T 1.9TDI 2.5TDI (3220482463) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
storm2106 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2013 Byłem u mechaniora I powiedział że ostatnią głupotą jest wymiana samego łożyska w Audi A4 B6. Łożysko oryginalnie lub zamiennik jest sprzedawane tylko z przystawką piasty. Można zmierzyć i kupić łożysko które bedzie pasowało, ale trzeba przetoczyć ta przystawke piasty a potem zabezpieczyc przed wyśliźnieciem jej choć takie majsterkowanie nie gwarantuje że za jakiś czas nie wyladujesz w rowie w najlepszym przypadku. Więc kupiłem łożysko RUVILLE z piasta i jeżdze spokojnie. Dzieki za porady!
maja Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 i tak trzeba wcisnąć na czop piasty - łożysko z piastą
Rekomendowane odpowiedzi