Gość adi92 Opublikowano 20 Lipca 2008 Opublikowano 20 Lipca 2008 Witam kolegów i koleżanki. Mam takie pytanko w zmieniarce do audi a4 avant 1997r jakie płyty mogę odtwarzać. Wiem że orginały ale coś mnie zdziwiło. Nagrałem sobie płytkę jakieś 3 lata temu(cd firmy esperanza) i w mojej zmieniarce działa. Nagrałem dzisiaj 2 płyty(cd firmy verbatim) i niestety działa ale bardzo długo się ładuje. Jeżeli przełącze piosenke trzeba odczekac około 2 minut aby zaczeło grać. Płyty sa nagrywane w ten sam sposób(CD-Audio) ponieważ mp3 jak wiemy nie odtwarza. Proszę o jakąś pomoc. Podejrzenie number 1 - Firma płyty czyli Verbatim vs Esperanza(esperanze odczytuje jak orginał verbatima jak by chciała a nie mogła)
ykk Opublikowano 20 Lipca 2008 Opublikowano 20 Lipca 2008 adi92 a moze na zbyt duzej predkosci nagrywales..
domelq Opublikowano 20 Lipca 2008 Opublikowano 20 Lipca 2008 Zdecydowanie zacznij od nagrania z mniejsza prędkością. A najlepiej spróbuj sklonowac daną płytę
Gość adi92 Opublikowano 20 Lipca 2008 Opublikowano 20 Lipca 2008 to nic nie daje. nagrywałem płyte esperanze na 48x i śmiga pięknie a nagrałem tak samo verbatimke i już nie jest fajnie;/ a jaką predkość zalecacie?
ykk Opublikowano 20 Lipca 2008 Opublikowano 20 Lipca 2008 Jak najmniejsza.. Jakbym mial czas to i na 1x bym nagrywal.. A tak to sproboj na 4x
Gość adi92 Opublikowano 20 Lipca 2008 Opublikowano 20 Lipca 2008 dobra zobaczymy..jutro się wyprobuje =) koło 11/12 dam znać czy coś się zmieniło. a tak poza tym to co za różnica? ^^
domelq Opublikowano 21 Lipca 2008 Opublikowano 21 Lipca 2008 Różnica: Na napęddach do komputera masz zapisane z jaką maksymalną prędkością (np. x48) dany napęd CD czy DVD odczytuje lub zapisuje płyty. Jak bedziesz miał płytkę nagraną z większą prędkością to jej nie łyknie. Autoradia CD czy domowy jakiś sprzęt mają tak samo, ale z natury mają mniejsze prędkości niż napędy komputerowe. Dlatego diagnozę proponujemy od takiej właśnie czynności.
Gość adi92 Opublikowano 21 Lipca 2008 Opublikowano 21 Lipca 2008 Dzięki koledzy. Dzisiaj nie miałem auta w domu więc nie próbowałem ale mam Nero 6 i nagrałem z prędkością x8. Możemy zrobić coś al'a zakład^^ ruszy czy nie?
OLO_GDA Opublikowano 22 Lipca 2008 Opublikowano 22 Lipca 2008 Różnica: Na napęddach do komputera masz zapisane z jaką maksymalną prędkością (np. x48) dany napęd CD czy DVD odczytuje lub zapisuje płyty. Jak bedziesz miał płytkę nagraną z większą prędkością to jej nie łyknie. Autoradia CD czy domowy jakiś sprzęt mają tak samo, ale z natury mają mniejsze prędkości niż napędy komputerowe. Dlatego diagnozę proponujemy od takiej właśnie czynności. nie obraz sie kolego ale chyba sam to wymysliles... a niby czym sie rozni plyta nagrana x10 od tej nagranej x50 ??? tym ze sie krocej nagrywala a efekt jest dokladnie taki sam. tylko do sprzetow zaleca sie nagrywac wolniej bo wtedy jest mniejsze ryzyko bledu przy wypalaniu. Jezeli naprawde wierzysz w to co mowisz to wez znajdz stary CDrom np x8 , nagraj gdzies plyte nawet x52 i zobaczysz ze nei ma wplywu na odczyt. przeciez to sa tylko predkosci z jaka sie kreci plyta (x1 to predkosc 1:1 czyli pol godziny muzyki nagrywamy przez pol godziny, x10 to juz tylko 3 minuty. aler nic poza predkoscia nie zmieniamy wiec skad poetm naped ma "wiedziec" z jaka predkoscia byla plyta nagrana). a to ze sa napedy ktore "nie lubia" za szybko nagrywanych plyt to ina bajka. po prostu szybsze nagrywanie jest bardziej narazone na drobne bledy.
domelq Opublikowano 22 Lipca 2008 Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgadzam się zupełnie. Jak najbardzoej chodzi o uniknięcie błędów
Kowi87 Opublikowano 22 Lipca 2008 Opublikowano 22 Lipca 2008 Moim zdaniem wina lezy po stronie sprzętu a nawet bardzij softu na kompie spróbuj tam płyte czyszczącą włożyc moze cos polepszy sie Ja u siebie nagrywam prędkością 48x i nie ma problemu z odczytem i czy to jakiś chinczyk Cd czy jakis markowy verbatim (najczęściej) róznicy nie sie niedopatrzyłem w jakości i działaniu odtwarzanej muzyki
Gość adi92 Opublikowano 22 Lipca 2008 Opublikowano 22 Lipca 2008 że tak powiem nic nie pomaga.. a zmieniarka i radio 100% sprawne... jutro idę kupić płytę innej firmy.. Płyta czyszcząca już była wsadzana.. nie pomaga..
Kowi87 Opublikowano 22 Lipca 2008 Opublikowano 22 Lipca 2008 a nagraj u kogos innego na kompie będziesz wiedział czy to jest spowodowane wina twojej nagrywarki i softu do niej bo moim zdaniem winne jest wszystkiemu nero albo to co tam używasz
Gość adi92 Opublikowano 23 Lipca 2008 Opublikowano 23 Lipca 2008 Nagrywałem Nero Windows Media Playerem Ashampoo i nic :/
brzdek84 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Znajomy ma podobny problem, nie chodza mu verbatimy, a najgorszy szit za 50gr chodzi... nie wiem czemu, moze to urok twojego sprzetu audio.
Rekomendowane odpowiedzi