Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z podświetlaniem wyświetlacza Concert Symphony w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może ktoś zna nr fabryczny wyświetlacza z poprawionym podświetleniem, który będzie pasował P&P do B8 z radiem Concert 2009 rok

Edytowane przez krupskim

Opublikowano

zdjalem wyswietlacz i mam taka swietlowke , na forum pisaliscie ze 148mm ,150mm kupilem ale to tylko ja po dlugosci montowac ? bo ona jest prosta ;/ bez bocznego oswietlenia

swietlowka.jpg

p.s probowal ktos moze dwie swietlowki podlaczyc jedna gora droga na dole ? zadziala bez problemu ?

wymienilem swietlowke jest bardzo dobrze teraz widac wszystko :)) polecam wszystkim to zrobic bo naprawde malo roboty a efekt swietny :)

Edytowane przez wonszwro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Również zabieram się za wymianę, zobaczymy jak to wyjdzie.. :D

Opublikowano

zdjalem wyswietlacz i mam taka swietlowke , na forum pisaliscie ze 148mm ,150mm kupilem ale to tylko ja po dlugosci montowac ? bo ona jest prosta ;/ bez bocznego oswietlenia

swietlowka.jpg

Nie ttrzeba drugiej świetlówki - jedna świeci wystarczająco jasno.

p.s probowal ktos moze dwie swietlowki podlaczyc jedna gora droga na dole ? zadziala bez problemu ?

wymienilem swietlowke jest bardzo dobrze teraz widac wszystko :)) polecam wszystkim to zrobic bo naprawde malo roboty a efekt swietny :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, mam problem.
Wymieniłem świetlówkę wg powyższego schematu, ale mam wrażenie, że teraz ekran świeci jeszcze słabiej. Jasnośc w menu jest na max, a mimo to ledwo widać. W czym może być problem?

Opublikowano

To jakąś " chorą " świetlówkę kupiłeś. Zamontować , przylutować inaczej je nie można - więc powinna świecić ładnie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

czy do radia CONCERT będzie pasował wyświetlacz od MMI 2G lub 3G ?

Proszę podajcie stronę gdzie można zakupić takie świetlówki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Z tego co widzę to ori świetlówka podświetla trzy krawędzie wyświetlacza a "zamiennik tylko jedna , stąd gorszy efekt podświetlenia .

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

witam mam ten sam problem ma ktoś jakiś pomysł jaką świetlówkę zamontowac i gdzie kupic będę wdzięczny audia4 b8 2008 r.

• 1 rok później...
Opublikowano

Koledzy, napiszcie, gdzie można ustawiać jasność tego wyświetlacza, zanim zabiorę się za wymianę świetlówki podświetlającej. Mam ten sam problem - zbyt słabe podświetlenie, co uniemożliwia obsługę radia i klimatyzacji w słoneczny dzień. Dziękuję i pozdrawiam.

• 2 lata później...
Opublikowano

Wymieniłem zgodnie z instrukcją z filmiku. Wszystko działa i świeci o niebo lepiej:banan:

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie czy wyświetlacze mają jakaś ochronę komponentu? czy podpinamy drugi p&p i wszystko chodzi?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.04.2016 o 11:22, fafiks napisał:

Z tego co widzę to ori świetlówka podświetla trzy krawędzie wyświetlacza a "zamiennik tylko jedna , stąd gorszy efekt podświetlenia .

Czy ktoś się orientuje gdzie można dostać świetlówkę podświetlającą trzy krawędzie, czyli w kształcie U, zamiast tych odstępnych na alledrogo, podświetlających jedną krawędź, czyli w kształcie I ?

EDIT: NOWA ŚWIETLÓWKA do matrycy Audi A4 A6 - 143x80mm

ALLEGRO.PL

Edytowane przez animaes

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Koszt naprawy tej usterki w serwisie "Bosch" - 200 PLN brutto.

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam podpinam się do tematu gdzie w dzisiejszych czasach dostanę taką świetlówkę i czy ktoś się dzisiaj boryka z tym problemem pozdrawiam ! 

Czy takie coś będzie pasować? 

WWW.IMPELSHOP.COM

Kup nowy produkt z gwarancją: Lampa / Świetlówka CCFL DŁUGOŚĆ-150mm , ŚREDNICA-2mm