Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie mogę uruchomić silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów , proszę wszystkich o pomoc . Wjechałem do garażu i rano nie dało się uruchomić silnika w mojej audi a4 b6 avf , po przekręceniu kluczyka zapalają się wszystkie kontrolki oprócz kontrolki silnika i świec żarowych . Po dosłownie sekundzie gasną kontrolki abs i asr i ponownie się zapalają , silnika w tedy nie można uruchomić . W cześniej jak zauważyłem zapalała się lampka silnika, swiec żarowych, abs i asr , po chwili gasły lampki abs , asr i świec żarowych a dalej świeciła się lampka silnika która gasła zaraz po uruchomieniu silnika . Proszę kolegów o jakieś porady może ktoś miał podobny problem . W tej chwili stoję w garażu i nie mam nawet możliwości podpięcia go do komputera . A może ktoś zna dobrego elektromechanika w Krakowie.

Opublikowano

Bezpieczniki sprawdzałeś, może sterownik pływa w wodzie-sprawdzałeś?

Wysłane z mojego NovoCrystal za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Dokładnie sprawdź sterownik w podszybiu.

Opublikowano
  • Autor

Proszę o podpowiedż gdzie dokładnie jest ten sterownik , jak on wygląda.

---------- Post dopisany at 19:44 ---------- Poprzedni post napisany at 15:39 ----------

Czy chodzi o bezpieczniki w skrzynce gdzie znajduje się komputer . jeśli tak to w kompie jest sucho i bezpieczniki są dobre

Opublikowano

chłopaki piszą w podszybiu wiec chyba chodzi im o to żebyś podszybie ściągnął tam gdzie jest akuś

Opublikowano
Proszę o podpowiedż gdzie dokładnie jest ten sterownik , jak on wygląda.

---------- Post dopisany at 19:44 ---------- Poprzedni post napisany at 15:39 ----------

Czy chodzi o bezpieczniki w skrzynce gdzie znajduje się komputer . jeśli tak to w kompie jest sucho i bezpieczniki są dobre

Otwierasz maskę, zdejmujesz osłonę podszybia. Przy słupku od strony kierowcy masz czarne pudełko. Odkręcasz dekiel i szukasz wody ....:grin:

Opublikowano
  • Autor

Zrobiłem już wcześniej tak jak radzi fly07 w pudełku jest komputer , kilka bezpieczników , jakiejś chyba styczniki. bezpieczniki są dobre w pudełku jest sucho nie ma grama wody.

Opublikowano

A lampka IMMO pali się?

Opublikowano

a rozrusznik wo gule kręci ? jak reakcja jest jak przekręcisz kluczyk do zapłonu

Opublikowano

sprawdz przekaznik zasilajacy ecu

Opublikowano
  • Autor

Po przekręceniu kluczyka świecą się wszystkie lampki tak jak normalnie powinno, być oprócz lampki silnika i świec żarowych . Lampki abs i asr żółty trójkącik zaświecają się i po 2-3 sek. gasną i ponownie się zaświecają , rozrusznik normalnie kręci , aku naładowane a silnik nie odpala . Wcześniej zapalały się wszystkie lampki też żółte- silnika ,abs , asr i świec żarowych , po chwili abs asr i świec żarowych gasły , świeciła tylko żółta lampka silnika i silnik odpalał bez problemu . Na razie nie mogę sobie z tym poradzić może jutro uda mi się ściągnąć jakiegoś mechera .

---------- Post dopisany at 21:02 ---------- Poprzedni post napisany at 20:57 ----------

lukjar7 mógłbyś mi może podpowiedzieć jakiś symbol tego przekażnika zasilającego ecu , mam takie samo auto jak ty.

---------- Post dopisany 13-06-2013 at 22:07 ---------- Poprzedni post napisany 10-06-2013 at 21:02 ----------

Był mechanik , i dziwne po dwóch próbnych przekręceniach kluczyka wszystko wróciło do normy i silnik odpalił , nie można było już znależć przyczyny . Komputer nie wykazał błędu . Mechanik sugeruje żeby wymienić ewentualnie przekażnik 219 i obserwować czy sytuacja się powtórzy . Wymienię go profilaktycznie i zobaczę co będzie dalej .

Opublikowano

Następnym razem spróbuj odpalić z włączonymi światłami - jest o tym sporo na forum(to przypadłość naszych B6)

Pozdrawiam!