Rajmondo Opublikowano 21 Lipca 2008 Opublikowano 21 Lipca 2008 Prawdopodobnie padł mi głośnik w lewych przednich drzwiach (ten dolny). Po wymianie uchwytów zaczął charczeć przy niższych tonach. Zdemontowałem go, ale nie wiem co mogę włożyć w jego miejsce. Na głośniku nie ma specyfikacji, wiem tylko, że to 4 Ohm. Co to za głośnik i czym go mogę zastąpić? Nie jestem wymagającym audio fanem, więc wystarczy, że będzie grało jak oryginał. A4 Avant '99
mydlo Opublikowano 21 Lipca 2008 Opublikowano 21 Lipca 2008 lepiej wywal drugi i kup jakiś przyzwoity komplet głośniczków
Rajmondo Opublikowano 21 Lipca 2008 Autor Opublikowano 21 Lipca 2008 Jak już pisałem nie mam wygórowanych wymagań, a ori w zupełności mi wystarczają. Nie chce mi się jeździć do ASO i chciałem zastąpić ten głośnik jakimś innym odpowiednikiem. Niestety, brak danych na temat specyfikacji tego głośnika.
mydlo Opublikowano 21 Lipca 2008 Opublikowano 21 Lipca 2008 Ale mi nie chodzi o to czy masz wymagania od sprzętu audio czy nie. Drugi głośnik pewnie też niedługo wymięknie, i co?, będziesz szukał kolejnego? Moim zdaniem lepiej kupić nowy komplet (nie jest to majątek) i przy okazji będzie napewno lepiej grało.
domelq Opublikowano 22 Lipca 2008 Opublikowano 22 Lipca 2008 Mam podobny problem i jak kolega nie jestem żadnym audiofilem. Może ktoś zaproponuje jakiś zestaw. Ja potrzebuję i do przednich i do tylnych drzwi głośniczki. Też jestem zdania, że jak wymieniać to już komplet
Rajmondo Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Opublikowano 23 Lipca 2008 Zanim jednak cokolwiek się wymieni trzeba wiedzieć co to jest za głośnik, który oryginalnie był zamontowany. Jedynie impedancję można odczytać, bo innych informacji nie ma naniesionych na głośniku. Może ktoś, kto ma dostęp do identyfikacji części po numerach mógłby to sprawdzić?[br]Dopisany: 22 Lipiec 2008, 14:40 _________________________________________________Dziwne, że nikt nie wie jakie ma głośniki w samochodzie. A ASO się dowiedziałem, że to głośnik szerokopasmowy 80-7000HZ o średnicy 115mm i mocy 20W. Cena 170zł za sztukę.
Rekomendowane odpowiedzi