Johny_92 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Witam, jako że jakiś czas już zarejestrowany jestem na tym forum, postanowiłem pochwalić się moim autkiem. Moim pierwszym autem był Nissan Primera 2.0 slx ze 125-konnym silnikiem z 1995 roku. Jako iż był stary, poza tym niejako dostałem go w spadku, a chciałem mieć coś swojego, zacząłem polować na a4. Trochę szukałem tej jedynej, aż w końcu trafiła się jedna, w dobrej cenie, trochę poobcierana, ale jedyna w swoim rodzaju . Po dłuuugim oszczędzaniu na zakup "nowego" autka "za swoje" dnia 28.04.2011r po oględzinach "tej jedynej" zdecydowałem się na zakup. Była to turkusowa a4 b5, rok 1999 po II lifcie, z silnikiem 1.8 ARG 125 KM. Trochę info Marka: Audi Model: A4 B5 Silnik: 1.8 Moc: 125 KM Oznaczenie silnika: ARG Przebieg przy zakupie: ~151600 km (udokumentowane niemieckimi papierami TUV itd.) Aktualny przebieg: ~195600 km Wyposażenie: 15" calowe felgi - słoneczniki (jeszcze z dekielkami które niestety szybko zniknęły) Ori xenon Kierownica 3-ramienna 2 x elektryczne szyby Wspomaganie kierownicy Regulacja kierownicy w dwóch płaszczyznach Podgrzewane lusterka Podłokietnik tył Centralny zamek 4 x Air Bag Klima ABS Pełen FIS Zmiany: ~~2011 rok~~ Gaz sekwencja STAG4 - 02.06.2011r. Kompletna wymiana rozrządu, pasków wieloklinowych, wszystkich napinaczy, rolek, simeringów + klocki i tarcze hamulcowe + oleje i filtry - listopad 2011r ~~2012~~ Wymiana ori radia na Pioneer DEH 8300 (zlutowane kabelki na tylne głośniki) Zakupiłem nowe opony na 15" letnie - sierpień 2012r Kilka dni później okazyjnie kupione felgi 16" z a6 c5 (na zimówkach i tak zostały) - sierpień 2012r ~~2013~~ Chrom listwa na tył klapy - marzec 2013r Ramki na zegary ala a6 c5 - marzec 2013r Założone światła do jazdy dziennej - kwiecień 2013r Zakupione 16" felgi borbet na lato - maj 2013r(czekają na założenie w wakacje) Zakupiony podłokietnik którego bardzo długo szukałem przez specyficzny kolor wnętrza - maj 2013r (czeka na założenie w wakacje) W planach (większość w planach na wakacje jako iż sesja idzie): Komfortowe kierunkowskazy Tempomat Montaż progów wzór s4 (zakupione czekają na założenie w wakacje) Blacharka-lakiernictwo drobiazgów (od 1.07-12.07 w warsztacie, porobię foty) Grill rs4 4 szyby elektryczne Pranie tapicerki ! Dokupienie zderzaków przód/tył s4 Dodanie ramki LED na tablice rej. + wnętrze led Klubowe ramki Kompletna wymiana zawieszenia przód Jeśli macie jakieś ciekawe propozycje co do zmian, jakie mógłbym wprowadzić (w ramach rozsądku dla studenta ) to z pewnością je rozważę Trochę zdjęć z różnych okresów (niedługo dodam nowe, po malowaniu i zmianach we wnętrzu) ~~ZARAZ PO ZAKUPIE~~(wgniecenia i inne niedoskonałości) ~~Felgi 16"~~ ~~Mała sesja ~~ ~~Listwa na klapie (robione telefonem)~~ W miarę jak się będzie coś zmieniać, będę opisywał i dodawał zdjęcia
Arkadiush Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 ładna sztuka kobieta pozująca na fotach
jedrekx Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 światła do jazdy dziennej i chrom listwa na tylnej klapie mi się nie podobają.. poza tym ładna sztuka, choć nieco zapuszczona w środku jak ogarniesz zgodnie z planami to będzie fajnie!
Johny_92 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2013 Światła do jazdy dziennej założone z praktycznosci, jeżdżę kilka razy dziennie po 1-2 km, żarniki ostro dostawały przez nasz wspaniały przepis jezdzenia na światłach w dzień ) Wysyłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk 2
Dadok34b Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 to może lepiej załóż DRL jako 30% z świateł drogowych moim zdaniem lepsze , a auto ładne wyczyść srodek i git
Johny_92 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2013 No pranie tapicerki w wakacje też już się nie mogę doczekać Bo aż boli
Rekomendowane odpowiedzi