Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kłopoty z akumulatorem audi a4 b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!! Od pewnego czasu mam problemy z akumulatorem. Samochód nie jest używany codziennie i po kilku dniach postoju na parkingu, nie chce odpalić. Akumulator jest sprawny. Zauważyłem, że gdy zamknę samochód, miga trójkącik od świateł awaryjnych. Mam też problemy z drzwiami od strony kierowcy, tzn. znika podświetlanie przycisków a szyby czasami się zacinają. Dodam, że kilka dni temu zmieniłem instalację w owych drzwiach i przyciski do otwierania szyb, a mimo to, problem nie zniknął. Jeżeli ktoś miał podobne problemy, bądź domyśla się co jest ich przyczyną, proszę o pomoc. Jeżeli ktoś posiada namiary na dobrego elektryka w Lublinie, będę wdzięczny za kontakt.

Opublikowano
kilka dni temu zmieniłem instalację w owych drzwiach i przyciski do otwierania szyb, a mimo to, problem nie zniknął.

Instalację w drzwiach czy też idącą do drzwi ?

Patrzyłeś kable w tej osłonie gumowej ?

Bo tam często potrafią się przecierać

Opublikowano

Instalację idącą do drzwi wymieniłem ponieważ własnie w tej gumie miałem rezaną instalację.

Opublikowano

Trókąt awaryjnych mryga jak monitoring wnętrza jest załączony.

Odłącz minusową kleme i wstaw miernik, nie powinien wskazywać więcej niz 35mA na włączonym alarmie, zgaszonym wszystkim innym.

Co do drzwi, znajdź kogoś z Vagiem, moduł komf, wszystko ci powie. Ale stawiam że coś jest nie tak z kostką łączącą w drzwiach albo na złączach do instalki w podstopiu.