pezex Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Witam. Mam problem z navi plus w B6. Otóż nie działa wciskanie prawego pokrętła. Gałka jest jakoś tak schowana troszeczkę bardziej w środku niż lewa. Przekręcanie działa i wszystko z tym ok jednak akceptowanie niechce zaskoczyć. Wciskam po parę razy aż za którymś razem zaskoczy. Nie ma tego charakterystycznego "klik" jak w lewym pokrętle. Jest na to jakiś patent? Da się jakoś rozebrać panel, żeby zobaczyć na ten potencjometr?
Tom A4 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 zdejmij gałke z pokrętła pod spodem jest nakrętka zapewne się odkręciła i pokrętło wpadło dośrodka
pezex Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2013 aha, próbowałem to robić ale coś nie chciało zejść. Jak będę jutro w domu to spróbuję jeszcze raz z tym, że mocniej. jak popuściłem przedni panel na 4 śrubkach i kuknąłem do środka to podtrzymując palcem od tyłu ten potencjometr to "klikał" tak jak potrzeba. a z innej beczki: 3 plus (zasilania) do navigation to wystarczy że z innego pinu kostki ISO przeciągne plus do tego pinu safe? czy musze cały plus ciągnąć od przekaźników czy tam z innego miejsca?
Tom A4 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 to radio ma tylko 2 plusy pociagnij z tej samej kostki iso co masz plus do pinu obok pod safe i tyle apropo gałki to musisz ją mocno pociągnąć i wyjdzie
pezex Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2013 kurcze mam nadzieje że to tylko ta nakrętka o której mówisz bo navi świeżo kupiłem... a nie chce się włączyć bo pisze ze SAFE-Pin nicht angeschlossen! I wyczytałem, że brakuje plusa.
Tom A4 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 SAFE-Pin nicht angeschlossen! oznacza że safe pin niepodłączony jeśli wszystko ok i nikt przy navi nie dłubał to powinno być ok. Odręcone potęciometry już widziałem nie raz
pezex Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2013 Mieliście racje. Wystarczyło ściągnąć gałkę i dokręcić tą nakrętkę plus przeciągnięty do pinu safe i jak narazie wszystko chula! ale radio nie załącza się z zapłonem jakiś sposób na to?
Tom A4 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 podłączony masz s-kontakt to jest włączenie radia po stacyjce
pezex Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2013 Nie mam to podłączone. Gdzie znaleźć plus po stacyjce? Da radę przeglądać mapę mając włożoną płytkę bez podpiętej anteny GPS?
Tom A4 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 mape można zobaczyć ale trzeba wskazać w ustawieniach navi coś takiego jak mapa celu. W oryginalnej instalacji powinieneś mieć plus po stacyjce.
pezex Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2013 nie ma podpietego S-Kont. Jest tylko K-BUS podłączone. I pod taką instalacją wczesniej Concert II sam mi się załączał
Tom A4 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 w concert 2 wyłącz i włącz idzie po canie
pezex Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2013 to w takim razie skąd pociągnąć plus po stacyjce? jakieś łatwo dostępne miejsce?
Tom A4 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 musisz poszukać z miernikiem gdzie pojawia ci się plus po stacyjce może gdzieś w kostce iso masz taki plus a jeśli ni to musisz poszuać nie znam dokładnie b6 gdzie tam można wziąść plus po stacyjce
Rekomendowane odpowiedzi