fend18 Opublikowano 22 Lipca 2008 Opublikowano 22 Lipca 2008 Witam, jestem po "zabiegu" poprawiajacym dzialanie immobilajzera, oryginalnie sruby byly bardzo mocno dokrecone, wydaje mi sie ze za mocno, w zwiazku z tym czy jest jakis moment dokrecania srub mocujacych poduszke do kierownicy? czy mozna przykrecic ja sobie na wyczucie? Drugie pytanie to moze idiotyczne, ale w jaki sposob poduszka wydostaje sie z kierownicy, czy przez to takie delikatne wglebienie ktore jest rozrywane podczas wystrzelenia pod znaczkiem audi?
Hercus Opublikowano 22 Lipca 2008 Opublikowano 22 Lipca 2008 nie wiem którędy wydostaje sie poduszka ale niechciałbym tego doświadczyć i tobie też nie życzę :gwizdanie: co do mocowania to ja się strasznie na męczyłem żeby te śrubki odkręcić... mocno siedziały strasznie a jak skręcałem to specjalnie przykręciłem (wydaje mi sie że) lekko z wyczuciem ..... mineło 5 dni i juz nie moge ruszyć niewiem o co chodzi (jak założyłem zaczął airbag świecić myślałem że trzeba błąd wykasować i z głowy a teraz zauważyłem że klaksonu niema czyli coś spierdoliłem i dlatego próbuje odkręcić jeszcze raz) sprawdze w książce czy coś piszą to popołudniu dam znać heh przypomniałem sobie że w pracy tez mam (że sam na to nie wpadłem zeby tam zajrzeć jak odkręcałem) piszą że dokręcić 6 Nm z tym że najpierw prawą stronę potem lewą ...... niewiem dlaczego i od której strony patrząc ale chyba normalnie z pozycji kierowcy
lelus_DT Opublikowano 22 Lipca 2008 Opublikowano 22 Lipca 2008 Drugie pytanie to moze idiotyczne, ale w jaki sposob poduszka wydostaje sie z kierownicy, czy przez to takie delikatne wglebienie ktore jest rozrywane podczas wystrzelenia pod znaczkiem audi? no ja tego doswiadczylem wiec Ci moge powiedziec, wylatuje tworzac na poduszce cos mniej wiecej tego typu : [--] z tym ze poprzeczne rozerwanie leci pod znaczkiem audi w zdłuz tego pol okregu jak gdzies wpadne na foto to ci wkleje
Hercus Opublikowano 22 Lipca 2008 Opublikowano 22 Lipca 2008 Jak dziś zacznę grzebać to tez może ci wkleje czego się nie tknę to prawie bank że zepsuje tak że wystrzał poduchy .... kto to wie
lelus_DT Opublikowano 22 Lipca 2008 Opublikowano 22 Lipca 2008 tylko sie chowaj ze bys w trabke niezarobil hehehe a uwierz mi ze boli hehehe :polew:
ykk Opublikowano 22 Lipca 2008 Opublikowano 22 Lipca 2008 Odepnij aku. Dzis jestem po tym samym zabiegu..
Hercus Opublikowano 23 Lipca 2008 Opublikowano 23 Lipca 2008 też po zabiegu ... i żyje ..... i jest tak że gość nie wpią wtyku (tylko mu sie wydawało że wpią) i dlatego nie było klaksonu ale dalej airbag sie swieci myślicie że VAG pomorze ???
fend18 Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Opublikowano 23 Lipca 2008 nie wiem którędy wydostaje sie poduszka ale niechciałbym tego doświadczyć i tobie też nie życzę :gwizdanie: co do mocowania to ja się strasznie na męczyłem żeby te śrubki odkręcić... mocno siedziały strasznie a jak skręcałem to specjalnie przykręciłem (wydaje mi sie że) lekko z wyczuciem ..... mineło 5 dni i juz nie moge ruszyć niewiem o co chodzi (jak założyłem zaczął airbag świecić myślałem że trzeba błąd wykasować i z głowy a teraz zauważyłem że klaksonu niema czyli coś popsułem i dlatego próbuje odkręcić jeszcze raz) sprawdze w książce czy coś piszą to popołudniu dam znać heh przypomniałem sobie że w pracy tez mam (że sam na to nie wpadłem zeby tam zajrzeć jak odkręcałem) piszą że dokręcić 6 Nm z tym że najpierw prawą stronę potem lewą ...... niewiem dlaczego i od której strony patrząc ale chyba normalnie z pozycji kierowcy tylko 6Nm wydaje mi sie ze znacznie wieksza sila, bo tez dokrecilem sobie lekko, wczoraj probowalem znowu odkrecic i juz ciezko bylo, czy jest jakies zagrozenie jesli bedzie dokrecona za lekko? ze poduszka wystrzeli we mnie razem z oslona plastikowa?
Hercus Opublikowano 23 Lipca 2008 Opublikowano 23 Lipca 2008 nie wiem którędy wydostaje sie poduszka ale niechciałbym tego doświadczyć i tobie też nie życzę :gwizdanie: co do mocowania to ja się strasznie na męczyłem żeby te śrubki odkręcić... mocno siedziały strasznie a jak skręcałem to specjalnie przykręciłem (wydaje mi sie że) lekko z wyczuciem ..... mineło 5 dni i juz nie moge ruszyć niewiem o co chodzi (jak założyłem zaczął airbag świecić myślałem że trzeba błąd wykasować i z głowy a teraz zauważyłem że klaksonu niema czyli coś popsułem i dlatego próbuje odkręcić jeszcze raz) sprawdze w książce czy coś piszą to popołudniu dam znać heh przypomniałem sobie że w pracy tez mam (że sam na to nie wpadłem zeby tam zajrzeć jak odkręcałem) piszą że dokręcić 6 Nm z tym że najpierw prawą stronę potem lewą ...... niewiem dlaczego i od której strony patrząc ale chyba normalnie z pozycji kierowcy tylko 6Nm wydaje mi sie ze znacznie wieksza sila, bo tez dokrecilem sobie lekko, wczoraj probowalem znowu odkrecic i juz ciezko bylo, czy jest jakies zagrozenie jesli bedzie dokrecona za lekko? ze poduszka wystrzeli we mnie razem z oslona plastikowa? 6Nm tak wyczytałem w książce "smam naprawiam.... " czy jakos tak napewno czymś się kierowali podając taką wartoś ... chociaż wydaje mi się że tam dość dużo gwintu łapie i cięzko byłoby to wyrwać ..... ale ja nie wiem jakie siły tam działaja przy wystrzale poduchy tak że niewiem co ci podpowiedzieć .... chyba raczej lepiej mocno a jak przyjdzie odkręcać wtedy będziesz się martwił za często się tego nie robi a co niektórzy to nigdy oderwanie całego leża poduchy to ryzyko ... wyobraź sobie jak byś miał całym tym elementem w kinola dostać i to mocno !!! pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi