Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z gniazdem OBD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem, kiedy kupiłem interfejs i zainstalowałem sterowniki i vag-coma walczyłem z podłączeniem i nic port ok, a nie mogłem połączyć się z samochodem. Myslałem, że wina kabla to wymieniłem na drugi i to samo brak połaczenia. Wszystko zainstalowane zgodnie z instrukcją system xp. Podłączyłem kabel do kumpla Audi i od razu się połączył z samochodem i wszystko działa. Wychodzi na to, że kabel jest ok. i wszystko poprawnie zainstalowane na lapku bo chodzi.

Spekuluje, że u mnie nie może sie połączyć z samochodem bo problem tkwi w gnieździe OBD. Kiedy podłącze kabel dioda w kablu się świeci, czyli napięcie jest a nie dochodzi linia transmisji k.

Koledzy pomóżcie od czego zaczac sprawdzanie.

Opublikowano

ja miałem podobny problem i po wyjęciu gniazda wyszło że kabelek luźno w nim siedzi po dociśnięciu wszystko zaczęło działać

Opublikowano

Myślałem o poprowadzeniu osobno nowego kabelka lini transmisji k do gniazda obd.

Możecie mi powiedzieć gdzie się wpiąć z nowym przewodem w które dokładnie miejsce i w który przewód?

---------- Post dopisany 17-06-2013 at 09:21 ---------- Poprzedni post napisany 14-06-2013 at 18:08 ----------

Myślałem o poprowadzeniu osobno nowego kabelka lini transmisji k do gniazda obd.

Możecie mi powiedzieć gdzie się wpiąć z nowym przewodem w które dokładnie miejsce i w który przewód?

Podpowecie, gdzie się wpiąć?

Opublikowano

Gdziekolwiek, licznik, klima, sterownik silnika, zależy do czego ci się łatwiej dostać.

Opublikowano
Gdziekolwiek, licznik, klima, sterownik silnika, zależy do czego ci się łatwiej dostać.

Możesz napisać dokładniej, która wiązka i przewód np. w sterowniku silnika.