Ja_Sha_Taan Opublikowano 14 Czerwca 2013 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Witam Panowie. Prosze o pomoc, grzebalem przy aparacie i spierdzieliłem szczerze mowiąc. Wyciagałem aparat zapłonowy i nie zapamiętałem pozycji palca i wał już obrócony. Poskładałem wszystko według książki na znakach auto chodzi ale na zimnym to masakra, objawy źle ustawionego zapłonu, brak mocy i wystrzały z wydechu. Proszę o info gdy ustawie wszystko na znakach jak w książce sam naprawiam czyli OT plus znak na kole zamachowym to gdzie skierowany powinien być palec rozdzielacza? Według książki "cycek" pompy oleju powinien być równolegle do osi podłuźnej silnika, kierując się tym palec wychodzi montować skierowany w lewo patrząc od przodu auta jednak takie ustawienie ponosi objawy opisane powyżej.
ino_hizo2 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Mniej więcej powinien być skierowany o 180 stopni odwrotnie niż na zdjęciu przy ustawieniu kół na znaki
Ja_Sha_Taan Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2013 dzieki za info, dziś zabierałem się za rozrząd ale auto jeszcze nie poskładane więc jutro skończe i potestuje.
Rekomendowane odpowiedzi