Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polak kupi, byleby nie przekroczył 200 tys. km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Coś w temacie poczytajcie komentarze :)AMA Spowiedź nieuczciwego handlarza - Wykop.pl

Opublikowano

Najlepsze bylo wlasnie jak szukałem B6 w dieslu i mowilem ze lubie dojeżdżone auta z minimum 200 tys. km przebiegu i...... miałem problem :decayed:

kumpel sprowadził Golfa ktory mial poltora roku i nayebane 200 tys :decayed:

w srodku ideał, nikt nie chcial kupic, skręcił do (uwaga) 50 tys. i poszedł nastepnego dnia

:facepalm:

Opublikowano

Chore ale prawdziwe . Polak ma takie podejście . Musi być mniej niż 200 tyś na blacie :kwasny:

Jezdziłem jakiś czas temu Busami po Europie i każdy robiło około miliona I zawsze Przeładowany i mało kiedy odpoczywał

Więc nie rozumię dlaczego Ludzie boją się tej magicznej sumy na liczniku. Wolą Kręcone z 500-700 tysi do 190tysi A potem jest płacz .

Opublikowano

tak tylko wszyscy to wiedza naprwde wszyscy a dalej kazdy z Was jak szuka to najlepiej aby mial ponizej 200 taka prawda

Opublikowano
  • Autor
tak tylko wszyscy to wiedza naprwde wszyscy a dalej kazdy z Was jak szuka to najlepiej aby mial ponizej 200 taka prawda

Przyznam szczerze, że szukałem Audi z przebiegiem poniżej 200 tys. km i taki się znalazł... :wink:, a czy 185 tys. km to był ori przebieg nigdy się nie dowiem...

W listopadzie zeszłego roku kupiłem Saaba 9-3 z 2007 roku z przebiegiem 265 tys. km. Pewnie, jakbym go chciał sprzedać, to przebieg musiał bym zmniejszyć :facepalm:.

W ogóle nie widać, że ma tyle przejechane. Teraz jak kupowałem Saaba to nie patrzyłem na przebieg, tylko na stan techniczny, a do przebiegu nie przywiązywałem takiej wagi jak w przypadku kupna Audi.

Opublikowano

bo Polak kupuje używane auto dlatego, że na nowe go nie stać ale tak samo długo i tanio chciałby pojeździć jak salonowym. Patrzy się na przebieg i szuka aut jak najświeższych. Rzecz normalna w całym cywilizowanym świecie. Nienormalne to jest to, że można w tym kraju bezkarnie robić ludzi w chu... a nie to, że człowiek szukający auta zachowuje się w sposób jak najbardziej oczywisty. Mówienie więc, że Polacy to idioci bo patrzą na przebieg jest więc conajmniej nie na miejscu. Auta oczywiście mogą być w zupełnie różnym stanie ale to jest zupełnie inna dyskusja i generalnie nie tworzy reguły. Tak się czasem zastawiam kto i jaki ma cel w tym, że cięgle jest nagonka na Polaków.... to robią źle, to niedobrze, że za mało tego, za dużo tamtego i w ogóle najbardziej zeszmacony naród w europie... komu kuźwa na tym zależy, żeby Polacy sami nabrali o sobie takiego przekonania?

Opublikowano

Powinni karać tych co cofają liczniki by na tym zarobić. Ale Polak już taki jest Woli cofnąć licznik i zarobić kilka tyś więcej A kupujący by chciał wydać 10-20% wartości nowego auta z przebigiej jak by niedawno z salonu wyjechało. Więc koło się zamyka :kwasny:

Opublikowano
Powinni karać tych co cofają liczniki by na tym zarobić. Ale Polak już taki jest Woli cofnąć licznik i zarobić kilka tyś więcej A kupujący by chciał wydać 10-20% wartości nowego auta z przebigiej jak by niedawno z salonu wyjechało. Więc koło się zamyka :kwasny:

proste jak budowa cepa , dlaczego w niemcowni krecenie licznikow to margines? bo za to idzie sie do pierdla i dostaje takie kary ze kazdy sie boi , nic nikt nie zataja bo ma potem przejebane.

Opublikowano

Turasy w niemcowni też cofają ale nie sprzedają ich u siebie tylko takie furą idą na wschód :whistling:

Opublikowano

ale dlaczego bo jak kupisz ze 150km dolatasz 250 to jeszcze pójdzie a jak kupisz z 250 dolatasz do 400 to już nie sprzedaż bo przecież to trup... :facepalm:

Opublikowano

Auto z Niemiec nie może mieć poniżej 200tysi 10 letnie bo to nie realne w Niemczech. Wszędzie Autostrady Niemcy Często pracują kilka set km od miejsca zamieszkania Więc przelody roczne są większe niż u nas w Polsce się robi. A że Polak chce mały przebieg A sprzęt do korekty liczników to kilka setek więc Kręcą na Maksa :kwasny:

Opublikowano

ale dlaczego bo jak kupisz ze 150km dolatasz 250 to jeszcze pójdzie a jak kupisz z 250 dolatasz do 400 to już nie sprzedaż bo przecież to trup... :facepalm:

no powiem Ci ze z 250 to juz ciezko wiem bo moje poprzednie b7 mialo 220 i co z tego ze bylo za***iście zrobione doinwestowane , przez pol roku zero telefonu. Przyjechal seves i zabral i tez pamietam mowil ze mu ludzie mowili ze drogo ze taki przebieg , po miesiacu jak z nim rozmawialem to stwierdzil ze w promocji auto dostal. Prawda jest taka ze 40-50 % aut jak nie wiecej 5 letnich w gore czyli roczniki wydaje sie mlode np 2008 maja przebiegi grubo powyzej 200 a nawet 300 . Oczywiscie na budziku magiczne 170. Gdyby prawnie bylo to uregulowane to kazdy by mial tyle ile trzeba i jakby sie chcialo auto z przebiegiem powiedzmy 100 tys to niestety ale trzeba by bylo zabulic i wtedy by sie okazlo ze auto z przebiegiem 300 tys tez moze jezdzic i jest ok. To tylko kwestia mentalnosci

---------- Post dopisany at 22:12 ---------- Poprzedni post napisany at 22:09 ----------

Turasy w niemcowni też cofają ale nie sprzedają ich u siebie tylko takie furą idą na wschód :whistling:

no to proste dlatego nie bierze sie pod uwage aut z dopiskiem nur fur export bo to pewne ze szrot. Ale jak wpiszesz w mobile w wyszukiwarce to okaze sie ze tych ogloszen relatywnie jest malo , gdyby teraz za pomoca magicznej rozdzki przeniesc caly polski rynek na zachod to musialbys do 95 % ogloszen dopisac tylko na export :grin:

Opublikowano

Auto z kilometrami i latami się starzeje i nie zmienią tego żadne inwestycje poczyniane przez właściciela. Choćbyś na uszach stanął, z przelatanego auta nie zrobisz nowego i koniec. A jak ktoś tego nie widzi to on ma problem a nie cała reszta świata.

Opublikowano

nieprawda, ja chcialem powyzej 200 tysi a znalazłem z prawie 300 tys. ;D ale jestem pewien że prawdziwy :decayed:

Opublikowano

ilu żyje w nieświadomości przebiegu własnego auta :whistling: czasami lepiej żeby tak zostało,po co niepotrzebny stres,mam kumpla robi w aso VW,opowiadał mi że kiedyś przyjechał starszy pan passatem 1.9tdi 2002r posiadał go ze 3 lata i w trakcie naprawy dowiedział się o faktycznym przebiegu otóż nie miał 180tysi jak wskazywał zegar tylko 580tysi....chłop się załamał :facepalm:

Opublikowano

ja znam rekord z jednego ASO VW wynosił skręcone 760 tysi na 180 :decayed::decayed:

Opublikowano

to już całkiem grubo :decayed:

Opublikowano

Miałem kiedyś klienta z Polówką którą kupił córce od kolegi co sprowadził VW z niemiec z magicznymi 120 tyś km . Był to diesel z roku 2004 . Chciał żebym mu sprawdził przebieg - w tym autku zapis km jest też w sterowniku silnika - tak tez zrobiłem . Po odczycie nie chciało mi się powiedzić mu ile ma naprawdę - pokazałem ekran komputera - 470 tyś :) Mina właściciela auta bezcenna .

Kris