Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Cb + Xenon Szumy, trzaski itp...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno kupiłem sobie zestaw CB do swojej A4 radio Midland 109 i antena jakaś ML145 podłączenie bezpośrednio do akumulatora. Chodzi idealnie do czasu gdy... nie włączę świateł mijania... Od razu w głośniku słychać trzaski, szumy i tym podobne pomaga jedynie skręcenie funkcji SQ o ponad połowę, wtedy już zasięgu praktycznie nie ma... :facepalm:

Dziś sprawdziłem i winne są przetwornice a w zasadzie jedna (Posiadam lampy Depo z soczewkami i żarnikami d2s te dzielone nie zespolone). Przy odłączonej lewej przetwornicy jest nawet ok bo szumy są niewielkie zaś po podłączeniu jest tragedia, przy czym tak jak mówię prawa wydaje się być ok....

Mógłby ktoś polecić jakieś "sprawdzone" przetwornice? Czy jest może jakaś inna metoda by rozwiązać mój problem?

Przetwornice to raczej najtańsze chinole z tym, że ta dobra jest w metalowej obudowie cała a ta co sieje jakaś "slim" plastikowa...

W zasadzie to bym wywalił te ksenony tylko szkoda mi tych lamp bo z soczewkami inaczej wygląda niż na tych zwykłych szkłach...

Opublikowano

Celowac w ori przetwornice bądz KOITO, po za tym Midland 109 to szumofon. Bardzo słabo odkłucony itp.

Opublikowano

Gdyby nie zakłócenia od przetwornic chodzi idealnie bardzo czyste nadawanie i odbiór.

Opublikowano

Ty chyba jeszcze nie slyszales czysto odbierajacego i nadajacego radia. Posluchaj sobie np Uniden PC 122, President Jackson I, itp dopiero stwierdzisz co za bubel wozisz w aucie. No ale jak dla Ciebie jest ok to się nie wtrącam. Na codzien naprawiam te szumofony wiec wiem co siedzi i piszczy w tych radiach. Pozdro 73

Opublikowano

Dzięki za zarąbistą pomoc nie umiesz albo nie chcesz pomóc to się nie udzielaj kolego... Będę kupował radio za 1000zł tylko po to żeby się zapytać czy miśki nie stoją... :facepalm:

Opublikowano
Dzięki za zarąbistą pomoc nie umiesz albo nie chcesz pomóc to się nie udzielaj kolego... Będę kupował radio za 1000zł tylko po to żeby się zapytać czy miśki nie stoją... :facepalm:

Napisałem po wyżej co masz zrobic żeby nie było zakłócen. Opinie tylko wyraziłem na temat radia. Włóż ori przetworki bądz koito i będziesz miał świety spokój. HIDÓW nie odkłócisz ten typ tak ma. Odpalasz je to takie tętnienia pchaja w sieć że szok. Nie przesadzajmy z radiem za 1000zl. Dobre radio kupisz za 300zł i bedziesz zadowolony.

Opublikowano

poza tym wywal te badziewne przetwornice kup coś normalnego bo nie daj Boże żeby skończyło sie tak jak u niektorych co uzywaja jakiegos gowna

pozatym cb radio ktore masz, ja mam cały worek takich w piwnicy które działały, nagle zaczely sie problemy z masą i ludzie oddają je po prostu i kupują coś innego :decayed: