Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Prawidlowa wartosc kata wtrysku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy moze mi kto jednoznacznie podac jaka powinna byc wartosc kata wtrysku na vcdsie i na "early" i na "late" w Grupie 004 w Basic Settings.

Pozdr.

Opublikowano

w jakim silniku, 2.5????

late +/- 2 stopnie Z GMP silnik musi minać temp 80 stopni

Opublikowano

da sie to vagiem ustawic?

Opublikowano

sprawdzić, ustawiasz ręcznie, na kole napędowym pompy wtryskowej

Opublikowano

@kudlaty66

czy od tego uzaleznione (w jakims tam stopniu) jest spalanie? bo jak dluzej trzeba krecic to chyba tak... moj 2.5 AKE spala mi ostatnio ze 14 w korkach, a jezdze teraz w miare niedzielnie :)

Opublikowano

spalania tym "nie wyregulujesz" :wink::decayed:

...jedynie ...miękką /twardą pracę silnika i sposób w jaki zapala ...,czy szybko ,czy trzeba ciut dłużej pokręcić

Opublikowano

znajomy w b6 1.9 nawetnie dokreci kluczyka i juz hula, u mnie ok 1-2 s trza krecic, co robic :)?

Opublikowano

pali...najważniejsze.....jak chodzi to się nie grzebie...!!!!!!!!!!

gdybyś kręcił przez 10s to trzeba by kombinować dlaczego,a tak to bym nie dłubał bo najgorzej jak mówią to zaczać kombinować przy 2,5 :grin:

Opublikowano

hehe dzieki Arturro, to moze jednak dam sobie spokoj! jeszcze pytanko apropo miękkiej i twardej pracy silnika... co to konkretnie znaczy :D?

Opublikowano

Dźwięk v6'tki może byc bardzo przyjemny dla ucha lub mniej miękki....strasznie subiektywne to jest co pisze ale Ci ,którzy ustawiali początek kata wtrysku wiedzą , o co chodzi / o czym mówię ;)....

albo silnik chodzi bardzo miękko (mruczy) albo bardziej twardo(metalicznie)

Opublikowano

ok dzieki :)

Opublikowano

ale w końcu nie podałeś wartości jaką masz tego kąta wtrysku???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...