Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

pęknięta gumowa rura w AJM 1.9TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Koledzy mam taki problem, jedna z gumowych rur jest pęknięta, prawdopodobnie jest to od dolotu turbo, ale nie bardzo wiem jak tego szukać choćby na allegro, w aso krzyknęli ponad 330zl ..

Czy pomoże ktoś od czego to konkretnie jest, i jak tego szukać na aukcjach?

tu zdjęcia z próbą zaklejenia tego taśmą specjalną, ale nic nie dało, kopci mniej i gwiżdże:

mms_img_658516598.jpg

mms_img_2008833766.jpg

EDIT: Czy to jest ta część ? 058 145 856 K

Opublikowano

to jest rura łącząca wyjście z intercoolera do kolektora dolotowego i numer to 058145856K czyli tak sam jak podałeś

---------- Post dopisany at 23:32 ---------- Poprzedni post napisany at 23:30 ----------

pierwsze co mi wyskakuje na Allegro: RURA WĄŻ TURBO INTERCOOLERA PASSAT A4 058145856K (3287079340) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

A jeżeli już pękła to wskazane zrobić loga dynamicznego 011 bo wysoko prawdopodobne że masz przeładowanie. Rozumiem że w opisie masz inne auto?:decayed: bo silnik ze zdjęć to nie jest 1.8T:wink:

Opublikowano

ze zdjęć to tak jak pisze - AJM

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Fak, ostatnio też czyściłem silnik itd, wziąłem tą rurę i ze starości ma pęknięcie na zagięciu. Nie zauważyłem, żeby przeładowywało ale da się to zatąpić jakimś silikonem, czy takich zakrętasów nie robią?

Opublikowano

Widze że mamy taki sam problem, u mnie jednak dziwnym trafem przetarła się od opaski metalowej na rurce od filtra paliwa, mam plan ją rozciąć i wstawić między dwie rury inną rurkę o ciut mniejszej średnicy i zacisnąć opaskami. Jeśli nie zda egzaminu dopiero będę szukał nowej. Nie ma tam aż takiego ciśnienia skoro guma nachodzi na plastikową rurę i zaciśnięta opaskami trzyma się i jest to ori aby zaproponowane rozwiązanie nie zdało egzaminu.

Opublikowano

Jeżeli kierownice w turbo pracują prawidłowo to jest tam maksymalnie ok 1,3 bara natomiast jeżeli turbina przeładowuje to potrafi być tam i 1,5 bara:wink:

Opublikowano

miałem ten sam problem za 90zł kupiłem na tablicy rurę i spokój mam ;]