Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kolejne Audi :) Dla odmiany diesel.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja była na początek:

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-74/all-b5-srebrny-havok-161527/

Obecnie:

fd3c60234e6a1753med.jpg

Krótko mówiąc 1,9 Tdi 130 KM FWD

Auto kupione "spod domu" nie widziało typowego handlarza Mirka :)

Pochodzenie - salon w Łodzi, kupione dokładnie wczoraj tj. 24-06-2013 r. w Poznaniu.

I tego samego dnia test w formie powrotu do domu (440 km) Wynik jak najbardziej POZYTYWNY :)

Kodów wyposażenia jeszcze nie rozgryzłem, ale za bogato to nie jest ;) Na wszystko przyjdzie pora.

Uznajmy ten post jako mały wstęp do kolejnej przygody z marką, która będzie miała zawsze swoje miejsce w moim sercu :D

Postaram się o o kolejne update' y w miarę jak będę miał czas i możliwości.

Co muszę zrobić na pewno:

- doprowadzić środek do ładu (regeneracja/ wymiana obdartych przycisków itp. Już organizuje graty) 50% DONE

- lepsze radio: Był Pioneer jest RNS-E PL + mapy 2014 MAJ 2014 DONE!

- Folia carbon na ramkę lewarka + popielniczkę LIPIEC 2013 DONE! -> Będzie zmiana jeszcze nie wiem jaka.

- naprawa ułamanego zawiasu schowka pasażera LIPIEC 2013 DONE! Stary schowek wyleciał, wleciał nowy z lodówką MAJ 2014 DONE!

- wymiana lusterka FOTOCHROM na działające DONE!

- nowy mieszek (Ragga szykuj się na zamówienie) + gałeczka S-line

- halogeny w żółć DONE!

- wymiana siedzeń na kubełki

- Ramki grilla pomalowane na czarny mat DONE!

- "c*p tjuning"

- obniżenie auta -30/-30

- felunek na lato 17"

- xenon HID 5000K DONE!

- reflektory a'la US style DONE!

Tak jak pisałem update' y pojawią się z czasem, jak będę miał chwilę to pokażę więcej fotek.

Pozdrawiam!

04-07-2013 r.

Folia carbon na popielniczce i ramce lewarka :)

53f0.th.jpg

3hh8.th.jpg

+ Naprawa urwanego zawiasu schowka pasażera :)

Opublikowano

co do planów, daj spokój z tym oklejaniem carbonem :doh: dla mnie to wiocha i nie podoba mi się, od razu pakuj tam listwy 1NK, szczotkowane amelinium albo i oryginalny carbon :wink:

Opublikowano
  • Autor
co do planów, daj spokój z tym oklejaniem carbonem :doh: dla mnie to wiocha i nie podoba mi się, od razu pakuj tam listwy 1NK, szczotkowane amelinium albo i oryginalny carbon :wink:

Szczotkowane amelinium odpada bo środek ma być w tonacji czarnej, a ja chcę tylko popiołkę okleić i rameczkę bo są odrapane :/ Pomóż najwyżej jakimś linkiem odnośnie ori carbonu na tych elementach. Bo nie wiem ocb.

Opublikowano

tu masz oryginalny carbon ;)

carbon audi a4 s4 rs4 b6 b7 sedan (3350333571) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

obstawiam że masz 1 din, to może od razu zrób zakupy na 2 din :wink:

Opublikowano
  • Autor
tu masz oryginalny carbon ;)

carbon audi a4 s4 rs4 b6 b7 sedan (3350333571) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

obstawiam że masz 1 din, to może od razu zrób zakupy na 2 din :wink:

Aaa o to Ci chodzi.. Niee nie będę w to inwestował, za dużo siana jak za takie listewki :D

Wolę sobie okleić ładną folią tą ramkę i popielniczkę i też będzie dobrze :) miałem tak w B5 i byłem zadowolony :)

2Din też nie planuję pakować, miałem z tym masę grzebania w B5 właśnie a teraz to i czasu mam mniej na to i nie chce mi się znowu całego kokpitu rozbierać :)

Chociaż pamiętam, że jak kupiłem poprzednie Audi to myślałem podobnie, że nic nie będę zmieniał :) A wyszło troszkę inaczej :P

Opublikowano

a dlaczego planujesz na lato jedynie 17" ? kiedy już obniżysz o te 3cm, osiemnastka aż będzie się tam prosić :wink:

Opublikowano
  • Autor
a dlaczego planujesz na lato jedynie 17" ? kiedy już obniżysz o te 3cm, osiemnastka aż będzie się tam prosić :wink:

Właśnie kwestia jest taka że dopiero planuję, planowałem kupować AVANTA i wyszedł SEDAN :)

Także mam dużo czasu do namysłu ;) Kwestię tuningu stylistycznego zostawiam raczej na koniec.

Opublikowano

a ja bym pobawił się z nową odmiana carbonu MONZA bądź czarną folią jak u mnie:decayed:

ta folia ma fajną głębię

912083_462728567140281_1608166442_n.jpg?oh=2546aab2d6bff66b7a4855b4bd7f0b76&oe=51CB6EFE&__gda__=1372371551_a51aff3cc8c7139d2e59d62a788e81f3

graty zakupu

Opublikowano
  • Autor
a ja bym pobawił się z nową odmiana carbonu MONZA bądź czarną folią jak u mnie:decayed:

ta folia ma fajną głębię

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/v/912083_462728567140281_1608166442_n.jpg?oh=2546aab2d6bff66b7a4855b4bd7f0b76&oe=51CB6EFE&__gda__=1372371551_a51aff3cc8c7139d2e59d62a788e81f3

graty zakupu

Dobra folia!

Możliwe że jak znajdę taką to zastosuje ją też na lotce na klapie bagażnika, ale to nie wiem jeszcze. I tak musiałbym oddać to do roboty fachowcom :)

Orientacyjnie już się dowiedziałem że cena oklejenia lotki to ok. 400 zł :o (mówię o tej czarnej folii MONZA)

Opublikowano

ta folia ma fajną głębię

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/v/912083_462728567140281_1608166442_n.jpg?oh=2546aab2d6bff66b7a4855b4bd7f0b76&oe=51CB6EFE&__gda__=1372371551_a51aff3cc8c7139d2e59d62a788e81f3

graty zakupu

Dobra folia!

Możliwe że jak znajdę taką to zastosuje ją też na lotce na klapie bagażnika, ale to nie wiem jeszcze. I tak musiałbym oddać to do roboty fachowcom :)

Orientacyjnie już się dowiedziałem że cena oklejenia lotki to ok. 400 zł :o (mówię o tej czarnej folii MONZA)

no własnie nie widać jej na allegro a fajnie się prezentuje i moża by było coś samemu okleić

Opublikowano

Witam w gronie posiadaczy B6:naughty::kox:

Szkoda, że nie avant :decayed:

Chociaż, sedany są ładniejsze:slina:

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor
Witam w gronie posiadaczy B6:naughty::kox:

Szkoda, że nie avant :decayed:

Chociaż, sedany są ładniejsze:slina:

A ja znowu szukałem AVANT'a :) Nawet pojechałem po jednego do Zgorzelca, który miał być "IGŁA PANIE!" Ale okazał się drutem, w którym 1/3 wyposażenia nie działało... Przykład: lampki w podsufitce wsadzone "na sztukę" bez instalacji, lusterka od anglika, jeden kluczyk, z którego centralny nie działa itd. itd.

Teraz muszę dopieścić środek w tym modelu :) Tapicerkę już uprałem, muszę dobrać się do wszystkich powycieranych przycisków, przełączników itp.

Wczoraj udało mi się naprawić schowek

:kox:

I okleiłem popielniczkę + ramkę wokół lewarka (zdj. na szybko)

53f0.th.jpg

3hh8.th.jpg

---------- Post dopisany 21-02-2014 at 00:23 ---------- Poprzedni post napisany 04-07-2013 at 08:52 ----------

Zeby nie bylo ze odpuscilem temat i nic sie nie dzieje to malenki update i zapowiedz co bedzie w lecie:

a5eguby8.jpg

Nareszcie upragnione.

Dodatkowo:

W domu lezy prawie kompletny zestaw zeby zamontowac RNS-E. Brakuje tylko klimatronika 2DIN.

I jak znam zycie na tym sie nie skonczy :P

Opublikowano

Zawieszenie to 1BA? Na glebę z nim :decayed:

PS: ładny czarnuch :thumbup1:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Maly update. Mody trwają. Więcej napisze wkrótce.

hy9e4a6e.jpg

apy8ureh.jpg

Opublikowano

Zaraz zaraz... miały być 18, a założyłeś 17? :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Sa 16". 18" poszly na handel bo nie na moje opolskie drogi :/ tragedia byla...

Opublikowano

Aha i odwróć zdjęcie w pierwszym poście... no chyba że autko miało być do góry kołami? :decayed:

Opublikowano
Zaraz zaraz... miały być 18, a założyłeś 17? :decayed:

Na moje zgrabne oko to nawet jest 16" :kwasny:

Opublikowano
  • Autor
Aha i odwróć zdjęcie w pierwszym poście... no chyba że autko miało być do góry kołami? :decayed:

Tak wiem wiem, u mnie na kompie bylo wlasnie dobrze, dopiero w pracy zobaczylem ze jest cos nie halo ale nie mialem czasu poprawic :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Teraz do spójności brakuje czarnych listew wokół bocznych okien. No i koła na czarno i gleba... Do tego ciemne boczne kierunki...