Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

co wymienić aby mieć 200 koni w B7 1.9TDI BKE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

możecie napisać jak zrobić ze 116 koni coś pod 200 i samym softem ile bym wycisnął.

Opublikowano

Samym softem wyjdzie Ci mniej wiecej tak:

Audi A4 B6 1.9 TDI 115 PS silnik BKE - 339 Nm / 144PS

Na wieksze moce zmiana wtryskow, sprezarki, dolot, wydech może być i sprzęgło, pare innych pierdół.

Opublikowano

turbo GTB, wydech Dp 2,5 cala, sprzegło, pompki Al albo hybrydy , FMIC + strojenie.

+ heble 320 mm:wink:

Opublikowano
  • Autor

dużo jest przerabiania aby zamontować turbo GTB ?

Opublikowano

W czym chcesz zamontowac;)

Opublikowano

Niezbyt dobry pomysl robic 200km z 1.9. Moze cos to bedzie jechalo ale komfort, zywotnosc itp zero. Koszt bardzo wysoki i duzo roboty. Szansa na wysoka awaryjnosc. Lepiej bylo kupic 2.0 170km:) Albo juz z 140 cos modzic. Samym programem robisz 170.

Opublikowano

pier... glupoty gosciu :grin:

Opublikowano

ale takie standardowe podniesienie z 116KM do jakis 140 i cos ponad 330Nm ,chyba zbytnio nie namiesza w silniku ? chodzi mi o to ze nic nie musze wymieniac pod ten program ;)

Kumpel ma oryginalny program bo pracowal kiedys w takiej firmie i tak sie zastanawiam bo cena naprawde kusi , pare zlotowek ;)

Pozdrawiam !

Opublikowano

jak ktos umiejetnie jezdzi to i 200+ nie namiesza. chyba ze bedziesz jezdził 2 h z noga w podłodze to i serie mozesz zajechac:wink:

zrobiłem ponad 60 tys kkm na ,,modach'' i jakos nie chce sie silnik wysypac:naughty:

Opublikowano

chyba sie skusze ale na delikatny do 140.. po co wiecej ;) zreszta nie mam gdzie profesjonalnie silnika sprawdzic..

Opublikowano

masz tu jak to wyglądało u mnie w BKE bez żadnych kombinacji sam soft

View image: pomiar

Rożnica w jeździe kolosalna i banan na twarzy gwarantowany :decayed:

Opublikowano
pier... glupoty gosciu :grin:
+1
Opublikowano
masz tu jak to wyglądało u mnie w BKE bez żadnych kombinacji sam soft

View image: pomiar

Rożnica w jeździe kolosalna i banan na twarzy gwarantowany :decayed:

silnik silnikowi nierówny ;)

ja mam bliźniaczy BRB i przybyło trochę mniej kucy i momentu, ale żwawsze auto zawsze cieszy :wink:

Opublikowano
Niezbyt dobry pomysl robic 200km z 1.9. Moze cos to bedzie jechalo ale komfort, zywotnosc itp zero. Koszt bardzo wysoki i duzo roboty. Szansa na wysoka awaryjnosc. Lepiej bylo kupic 2.0 170km:) Albo juz z 140 cos modzic. Samym programem robisz 170.

OO taaakkk! 170KM na piezoelektrykach siemensa co trzeba prac co roku....

1.9 na 200KM na niewysilonej GTB17 spokojnie da rade i bedzie smigac praktycznie bez wiekszych problemow.

- turbo GTB17

- pompowtryski 073AL

- FMIC

- Sprzeglo

- strojenie

Koszty sa rozne w zaleznosci czy czesci nowe czy uzywane itd...

Pogadaj z ogarnientym tunerem z Twojego rejonu niech da Ci wstepny kosztorys

-

Opublikowano

kupujac B7 wolałbym dołozyc pare groszy i kupic 3.0 :wink: bo te kilka tys trzeba wsadzic, a przy 3.0 mozna pod 260-270 samym softem osiagnać

Opublikowano

sprzedac, dolozyc 10- 20 kola i kupic cos mocniejsze.... zamiast studiowac watki pt "a jakie sprzeglo"... "swap hamulcow" itp itd bedziesz sie cieszyl autem mocniejszym, mniej narazonym na awarie i przy odsprzedazy czesc z niej przeciez odzyskasz. Wladowana kasa w tuning raczej specjalnie przy odsprzedazy sie nie zwroci

Przemek

Opublikowano

Komfort to raczej wzrasta :) Ja na moim zestawie 200 Ps/420 Nm zrobiłem 20,000 km i jak narazie spokój.

Opublikowano

Ja mam BKE sam virus i aut kata to 148koni. Dalej turbina bo jest bardzo mała pompki i sprzęgło. To nie jest wzmacniany awx.

Opublikowano
  • Autor

zacznę od wydechu , koniecznie chce mieć dwie końcówki potem lecę z programem. dalej zobaczymy ;)

Opublikowano

Zrób tak jak piszesz:)