Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zgasł przy 4 tyś obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie dziwi mnie to że wtryski ok, zresztą ja pisałem o możliwości jaką jest zły kąt wtrysku który będzie powodował że dobre wtryski będą klepać ale to nie jest wina wtrysków tylko programu w ecu, mówiłem o zrobieniu adaptacji w ecu by sprawdzić czy kąt ok no i zadałem kilka bardzo ważnych pytań kiedy klepie, odpowiadając na każde dostał byś odp. czy to wina wtrysków czy czegoś innego, jak widać po co odp. na każde pytanie kogoś kto przerabiał to,

mobil 10W40 dobrze wycisza silnik, ale wymiana max co 8tys km, znam ten olej dobrze i ja bym go nie zmieniał bo zmienisz i może być gorzej, ponoć elf dobrze wycisza ale nie testowałem, spr. ciśnienie oleju i nagraj komórka film jak to ten silnik pracuje, stan oleju jest na kratkowanym zakresie bagnetu? starczy tego pisania bo widzę i tak robisz po swojemu, zrób komplet logów wtedy pogadamy bo może problem jest banalny a może silnik szrot

nie wszystko potrafie=mam jak sprawdzic ! wiec nie rozumiem zlosliwosci

wtryski mam od kolegi muszka ktorego wiele osob zna na forum i od niegi brali osprzet. Tez i on je montowal zmienial dawke i kat i byli ok lecz teraz cos sie zaczelo dziac bylem ponownie podlaczajc mnie do vaga powiedxial ze nic nie widac ale postaram sie cos zrobic x tymi logami bys je mogl ocenic.

widzisz co d oleju kazdy gada co innego ale juz nie wiem kogo sluchac.

Opublikowano

co inni ci gadają na temat olejów?:) może polecają motul 8100?:) nawet nie myśl zaląc silnik tym olejem bo gwarantuje ci że będzie tylko gorzej, pewnie to jeszcze mówią sprzedawcy tych olejów a nie osoby co klepią setki km i jeżdżą kupę lat tymi tdi, ja jeżdżę a raczej katuje nie miłosiernie swojego 1.9tdi już ponad 5lat i ponad 110tys km i mobil 10W40 to dobry olej do tych tdi, jedynie na zimnym gorzej smaruje turbo ale wystarczy nie cisnąć na zimnym i nie ma obaw o turbo(po zapaleniu zimnego silnika zanim turbo zacznie być prawidłowo smarowane trochę schodzi)

nie gadaj że nie masz jak nagrać komórka filmik, wygląda jak byś tego auta nigdy nie widział na oczy bo moje pytanie dotyczyły czy klepie na zimnym, ciepłym, coś co ktoś jeżdżąc autem na co dzień potrafi stwierdzić no chyba że słoń mu na ucho nadepnął

Opublikowano
co inni ci gadają na temat olejów?:) może polecają motul 8100?:) nawet nie myśl zaląc silnik tym olejem bo gwarantuje ci że będzie tylko gorzej, pewnie to jeszcze mówią sprzedawcy tych olejów a nie osoby co klepią setki km i jeżdżą kupę lat tymi tdi, ja jeżdżę a raczej katuje nie miłosiernie swojego 1.9tdi już ponad 5lat i ponad 110tys km i mobil 10W40 to dobry olej do tych tdi, jedynie na zimnym gorzej smaruje turbo ale wystarczy nie cisnąć na zimnym i nie ma obaw o turbo(po zapaleniu zimnego silnika zanim turbo zacznie być prawidłowo smarowane trochę schodzi)

nie gadaj że nie masz jak nagrać komórka filmik, wygląda jak byś tego auta nigdy nie widział na oczy bo moje pytanie dotyczyły czy klepie na zimnym, ciepłym, coś co ktoś jeżdżąc autem na co dzień potrafi stwierdzić no chyba że słoń mu na ucho nadepnął

Nie o brak mozliwisci nakrecenia filmu tu chodzilo a zrobienia logow ale ok bo ta rozmowa zmierza w zlym kierunku (choc dzieki za zainteresowanie) mozesz podac emila nadesle po powrocie do domu Tobie filmik.

cytuje: No i przede wszystkim 5w40. 10w40 to nie jest najlepszy wybór

takie cos mi ktos zaproponowal, z reszta tylko pare osob mi mowilo by zmienic olej z 10 na 5 W

Opublikowano

jak ktoś nie umie jeździć na zimnym silniku spokojnie to i 5W40 mu nie pomoże, poza rozruchem i pierwszych nim pracy silnika a głownie turbiny przy którym lepszy jest 5W40 nic on więcej nie da poza lepszym samopoczuciem, dobry 10W40 jest lepszy niż nie jeden 5W40, a na dopisek full syntetyk nie patrz bo prawdziwych syntetyków jest naprawdę mało

Opublikowano
jak ktoś nie umie jeździć na zimnym silniku spokojnie to i 5W40 mu nie pomoże, poza rozruchem i pierwszych nim pracy silnika a głownie turbiny przy którym lepszy jest 5W40 nic on więcej nie da poza lepszym samopoczuciem, dobry 10W40 jest lepszy niż nie jeden 5W40, a na dopisek full syntetyk nie patrz bo prawdziwych syntetyków jest naprawdę mało

Tak tez zostane przy mobilu.