Opublikowano 20 Listopada 201312 l chciałem zapytać czy kierunek i wsteczny oparty jest na żarówkach a reszta na led?
Opublikowano 21 Listopada 201312 l chciałem zapytać czy kierunek i wsteczny oparty jest na żarówkach a reszta na led? ............i jeszcze przeciwmgielne
Opublikowano 21 Listopada 201312 l A no właśnie nie do końca ful led:wink: ---------- Post dopisany at 15:19 ---------- Poprzedni post napisany at 15:09 ---------- A tak poza tym myślałem o neonach do sedana tylko że niema, są tylko poliftowe ale jak wyczytałem wystarczy zmienić zderzak i klapę i lampy poliftowe podejdą robił już ktoś tak z was:wink:
Opublikowano 21 Listopada 201312 l A no właśnie nie do końca ful led:wink:---------- Post dopisany at 15:19 ---------- Poprzedni post napisany at 15:09 ---------- A tak poza tym myślałem o neonach do sedana tylko że niema, są tylko poliftowe ale jak wyczytałem wystarczy zmienić zderzak i klapę i lampy poliftowe podejdą robił już ktoś tak z was:wink: Ja mam takiego klienta na tył tylko niestety to troszke drogi MOD Nikt pewnie tego nie robił ==> http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-254/lift-sedan-klapa-przedlifta-291186/
Opublikowano 21 Listopada 201312 l Juz pisalem prosto to mozna zrobic led lift lub neon vcp ( VCP+K liine - 2 X USB / CAN + K OBD2 :: www.obd2pl - akcesoria diagnostyczne dla warsztatów samochodowych ) Avant same lampy kodowanie BCM2 A4/A5 8K dla obslugi tylnych lamp LED/Bulb USA/EU VAG CAN PROFESSIONAL - informacje Prosze nie usowac mojego tekstu juz pisalem ale ciagle usuwaja tekst jak opisze krok po kroku tez usuniecie (kestia kasy to forum chyba)
Opublikowano 21 Listopada 201312 l Mod nie taki drogi gadałem z gościem to mówił że tylko klapę w sedanie trzeba wymienić i lampy reszta pozostaje bez zmian sądzę że 1500zł plus malowanie klapy i to wszystko no i jak dla mnie najgorsze podłączenie i kodowanie:kwasny: ---------- Post dopisany at 20:59 ---------- Poprzedni post napisany at 20:54 ---------- I jeszcze tapicerka klapy:wink:
Opublikowano 23 Listopada 201312 l Własnie był u mnie kolega O nicku Porszak, temat ogarnięty, ledy zakodowane instalacja elektryczna poprawiona.
Opublikowano 23 Listopada 201312 l Własnie był u mnie kolega O nicku Porszak, temat ogarnięty, ledy zakodowane instalacja elektryczna poprawiona. super! też jak kiedyś robiłem przedlift led na komforcie N to migały kierunki na zegarach szybciej, nie pamiętam jak to usunąłem
Opublikowano 23 Listopada 201312 l Własnie był u mnie kolega O nicku Porszak, temat ogarnięty, ledy zakodowane instalacja elektryczna poprawiona.
Opublikowano 23 Listopada 201312 l Temat ogarnięty dzięki Dikson ---------- Post dopisany at 18:29 ---------- Poprzedni post napisany at 18:24 ---------- kolego dorecy pomyśl jak to miganie w zegarach zlikwidowałeś
Opublikowano 23 Listopada 201312 l Temat ogarnięty dzięki Dikson ---------- Post dopisany at 18:29 ---------- Poprzedni post napisany at 18:24 ---------- kolego dorecy pomyśl jak to miganie w zegarach zlikwidowałeś Ja też tak miałem, ale wydaje mi się, że było to wtedy jak uwaliłem komfort uspokoiło sie po wymianie komfortu ( ale na 100% nie jestem pewien)
Opublikowano 24 Listopada 201312 l Mi też się wydaje,że niestety komfort dostał po jajach. Ale dopóki nie ma kontroli zapalonej to mozna jeździć.
Opublikowano 27 Stycznia 201412 l Mozna uszkodzić MK wiec trzeba uważać z kodowaniem. Ogolnie po odłożeniu 2 pinow dodatkowych nie ma duzo kombinowania, tylko trzeba wiedzieć jak poprawnie zakodowac. Ogolnie trzeba miec pojęcie jakie wartości trzeba zamienić w MK. A zmienić kodowanie należy w kanale : podaje listę funkcji w kanałach MK: LISTA FUNKCJONALNOŚCI ( nie lokalizacji w aucie !!!!! ) 5251 LEWY ZEWNĘTRZNY POSTÓJ 50% , STOP 100% MOCY LED 5283 PRAWY ZEWNĘTRZNY POSTÓJ 50% , STOP 100% MOCY LED 5124 LEWY WEWN POSTÓJ 2 - 50% , STOP-2 100% MOCY LED / KLAPA / 5156 PRAWY WEWN POSTÓJ 2 - 50% , STOP-2 100% MOCY LED / KLAPA / 5 STOP LEWY 100% MOCY LED 37 STOP PRAWY 100% MOCY LED Wartosci trzeba odpowiednio wprowadzić w kanały w module komfortu, pamiętać, iż jeden kanał odpowiada za jedna funkcje zarowki (np lewy zew stop). Trzeba tylko przetestować, ktory kanał u was za co odpowiada a to moze byc rożnie w samochodach ustawione. Czy jesteś pewien tych kodów funkcjonalności? Z schematu wygląda mi na to że pomyliłeś zewnętrzne z wewnętrznymi...
Opublikowano 8 Lutego 201412 l Kodowanie modułu N faktycznie jest wkurzające, ale trzeba ogarnąć temat do końca;D Pomoże ktoś zakodować dziadostwo? Darecy?
Opublikowano 8 Lutego 201412 l Temat ogarnięty dzięki Dikson ---------- Post dopisany at 18:29 ---------- Poprzedni post napisany at 18:24 ---------- kolego dorecy pomyśl jak to miganie w zegarach zlikwidowałeś Nie wiem czy rozwiązałeś problem, ale trzeba wyłączyć diagnozę żarówek.
Opublikowano 13 Lutego 201412 l Temat ogarnięty dzięki Dikson ---------- Post dopisany at 18:29 ---------- Poprzedni post napisany at 18:24 ---------- kolego dorecy pomyśl jak to miganie w zegarach zlikwidowałeś Nie wiem czy rozwiązałeś problem, ale trzeba wyłączyć diagnozę żarówek. Co masz kolego na myśli pisząc - wyłączyć diagnozę żarówek? Kanał 181?
Opublikowano 13 Lutego 201412 l W VCDS powinny być podpowiedzi w kodowaniu, a jak nie to VCP na pewno ma. Będę miał chwilę, to podejdę do auta i sprawdzę.
Opublikowano 13 Lutego 201412 l dwukrotnie szybsze miganie nie da się załatwić kabelkiem VCP bo takowy kupiłem i d...a kombinowałem jak koń pod góre:thumbdown:także chyba komfort do wymiany niestety:kwasny:no chyba że ktoś wie jak, to byloby miło się dowiedzieć może być nawet na pw:wink:
Opublikowano 13 Lutego 201412 l dwukrotnie szybsze miganie nie da się załatwić kabelkiem VCP bo takowy kupiłem i d...a kombinowałem jak koń pod góre:thumbdown:także chyba komfort do wymiany niestety:kwasny:no chyba że ktoś wie jak, to byloby miło się dowiedzieć może być nawet na pw:wink: Poprzez funkcje OCF wchodzisz w kodowanie lamp normalne-led, dalej wchodzisz w kodowanie pojedynczych kanałów i tak przy każdym jest ptaszek czy ma daną żarówkę sprawdzać czy nie.
Opublikowano 14 Lutego 201412 l dwukrotnie szybsze miganie nie da się załatwić kabelkiem VCP bo takowy kupiłem i d...a kombinowałem jak koń pod góre:thumbdown:także chyba komfort do wymiany niestety:kwasny:no chyba że ktoś wie jak, to byloby miło się dowiedzieć może być nawet na pw:wink: Poprzez funkcje OCF wchodzisz w kodowanie lamp normalne-led, dalej wchodzisz w kodowanie pojedynczych kanałów i tak przy każdym jest ptaszek czy ma daną żarówkę sprawdzać czy nie. jak będę miał chwilkę to sprawdzę i powiem jaki efekt, ja mam dodatkowo jeszcze błąd "zestaw danych niewiarygodny" który wywaliło po kodowaniu chociaż wszystkie światła się palą i tu chyba jest pies pogrzebany wyłączałem diagnoze kierunków i lipa:thumbdown: w kanałach 199 i 202 mam wartości 10245 i 10280 a powinny być zera i za chusteczke nie idzie tego zmienić powalcze jeszcze dzisiaj może coś uda się wykombinować