Fenrir Opublikowano 30 Czerwca 2013 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Witam. Wczoraj rozkręcił mi się dolot powietrza od filtra do silnika, gaz strzelił, silnik zaczął mulić ale jakoś dojechałem na parking. Skręciłem ten przewód i spróbowałem go odpalić, wtedy o dziwo silnik ledwo chodził, strasznie klekotał i drżał. Dzisiaj znów go odpaliłem, po dodaniu gazu tak na 3k obrotów przestał stukać, później już nie stukał tylko strasznie drżał. Odpiąłem przewody WN na cylindrach 1 i 2 i nie było różnicy czyli wychodzi na to że chodzi teraz tylko na dwóch cylindrach. Co się mogło stać? Dodam jeszcze że całkiem możliwe że mała śrubka łącząca ten wąż wpadła do środka także możliwe że znajduje się w silniku. Jak mogę teraz sprawdzić co mogło się zepsuć? Jedyne co przychodzi mi do głowy to cewka, ale tak nagle? Silnik to 1.8 ADR, 95r.
ja74687 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Opublikowano 30 Czerwca 2013 odepnij mu przepływomierz powietrza bo jeżeli strzeliło w dolot to możliwe że przepływkę szlak trafił Podłącz VAG zobacz co pokaże zapewne pokaże czujniki antystukowe skasuj i zobacz czy znowu się coś pojawi jeżeli tak to pisz
Fenrir Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Opublikowano 14 Lipca 2013 Już po problemie aczkolwiek nie wiem co było przyczyną do tej pory Przepływomierz odpinałem, pojechałem do elektryka, nic nie znalazł, wtedy pojechałem do mechanika, po sprawdzeniu kompresji na cylindrach nagle cylindry znów zaczęły pracować ale stukał niemiłosiernie, wtedy musiałem dojechać do domu parę km i w połowie drogi przestał stukać. Niewątpliwie miało to wszystko wpływ z tymi wybuchami gazu ale nie wiem czemu te cylindry nie pracowały. Teraz nie stuka tak jak wtedy, chociaż jak się przysłuchać to brzmi jak by zaczął odrobinę stukać co nigdy się nie działo więc coś mogło się uszkodzić. Dobra dzięki za odpowiedź, temat można zamknąć.
Rekomendowane odpowiedzi