kindzior Opublikowano 1 Lipca 2013 Opublikowano 1 Lipca 2013 Mam problem z katalizatorem w moim 2.0 FSI. Co jakiś czas pojawia się komunikat że katalizator jest zapchany. Problem w tym że do tego modelu nie występują zamienniki a wycięcie go jest nie możliwe. Czy ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić. Słyszałem że ktoś próbował jakoś czyścić kata. Proszę o radę .Pozdrawiam.
rav85 Opublikowano 4 Lipca 2013 Opublikowano 4 Lipca 2013 hmm kup uzywany oryginalny, aso odpada bo to wydatek z 4 tys jakie bledy pokazuje po podlaczeniu vagiem?
tomcio1600 Opublikowano 5 Lipca 2013 Opublikowano 5 Lipca 2013 Spróbuj go przepalić.. długa trasa, duże prędkości, kręcenie do wyższych obrotów. Dostanie wysokiej temperatury powinien się trochę oczyścić. Jeśli to nie pomoże to tylko wymiana na używkę lub wycięcie..
predki74 Opublikowano 7 Lipca 2013 Opublikowano 7 Lipca 2013 to chyba nic nie da przepalenie .Ja u siebie AVJ wyciąłem kata wstawiłem zamiennik od gruchota puszka z rurą w środku i na dwie sondy ,ale dalej błąd wyskakiwał więc wyciąłem programowo sonde i mam spokój samochód odżył po wycięciu kata
MaciekW. Opublikowano 15 Lipca 2013 Opublikowano 15 Lipca 2013 http://a4-klub.pl/uklad-wydechowy-100/alt-wymiana-katalizatora-245446/ Poczytaj tutaj; nie wiem jak jest w FSI ale u mnie w ALT pomogło, Kolega edekxp montował w 1.8T i też spokój. Myślę że warto spróbować
macietola Opublikowano 16 Lipca 2013 Opublikowano 16 Lipca 2013 cat off kolego oto lekarstwo program na sondy ja mam wyciety i jest ok.. jedyna zaleta to turbo ladniej slychac..mocy napewno nie przybylo heh
Rekomendowane odpowiedzi