Pawci_o Opublikowano 2 Lipca 2013 Opublikowano 2 Lipca 2013 Witam. Drodzy forumowicze, proszę o pomoc w ustaleniu przyczyny. uruchamiam autko i na jałowym biegu jak zacznę kręcić kierownicą to są takie krótkie dość głośne piski, jak skręcę kołami na max obojętnie w którą stronę to piszczy dużo mocniej... a dodatkowo jak silnik pracuje na jałowym biegu to słychać jak by coś chrobotało - ale tak delikatnie... jak dodam gazu to wszystko ustaje i wszystko działa poprawnie- wydaje mi się że wspomaganie działa jak by troszkę słabiej- ale może mi sie tylko tak wydaje... byłem u jednego mechanika- powiedział że pompa wspomagania do wymiany, przed chwilą wróciłem od drugiego i powiedział że żadna pompa tylko koło pasowe na pompie i sprzęgieł-ko alternatora i pasek do wymiany. proszę o pomoc ktoś może miał podobne objawy do moich...
gumis020 Opublikowano 2 Lipca 2013 Opublikowano 2 Lipca 2013 hej na bank masz do wymiany sprzęgiełko alternatora poprostu sie zatarło i się nie kręci to są efekty jego zuzycia,głownie bardzo mocno piszczy na postoju gdy układ kierowniczy jest mocno obciążony,100zł sprzęgiełko 30zł wymiana u mechanika 1godz roboty i problem z głowy
Pawci_o Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Opublikowano 2 Lipca 2013 no właśnie... tylko czemu ono piszczy jak obciążam układ kierowniczy.. ten drugi mechanik właśnie tak powiedział jak ty... zaryzykuje i wymienię to sprzęgiełko- a koło pasowe pompy wspomagania też muszę wymienić ponieważ jest zniszczone...
Krumak Opublikowano 3 Lipca 2013 Opublikowano 3 Lipca 2013 Dlatego piszczy bo z tego co mi się wydaje to pompa wspomagania i alternator chodzą na jednym pasku.
Krumak Opublikowano 3 Lipca 2013 Opublikowano 3 Lipca 2013 Dlatego piszczy bo z tego co mi się wydaje to pompa wspomagania i alternator chodzą na jednym pasku, bynajmniej tak jest w 2.5TDi.
kami050 Opublikowano 16 Lipca 2013 Opublikowano 16 Lipca 2013 Panowie mam zalozony pasek nowy conti wymienieony w ubiegla sobote i po dniu zaczelo cos jakby wyc delikatnie pod maska , dzis zrobilem trase 300km i wyje niemilosernie podczas ruszania ,czasem na postoju i zawsze podczas normalnego przyspieszania do predkosci 50km/h , panowie co to moze byc?
lucabianco Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 Pompa wspomagania umiera. Właśnie mam ten sam problem @edit Już byłem gotowy rozkręcać auto i wymieniać pompę, jednak coś mnie tknęło żeby sprawdzić płyn, był poniżej minimum, że też na to nie wpadłem. Dolałem i jak ręką odjął
Rekomendowane odpowiedzi