bartallo Opublikowano 3 Lipca 2013 Opublikowano 3 Lipca 2013 Witam. mam problem i moze ktos by mi powiedzial od czego zaczac poszukiwania. problem polega na tym ze klima ladnie pieknie dzialala. nastepnie przyszedl wypadek losowy ktory zmusil mnie do wymiany chlodnicy klimy. po tym zabiegu klima nie dziala i sprezarka sie nie zalacza. normalnie pali sie kontrolka w ksztalcie sniezynki ale ani zimnego powietrza ani dzwieku dzialajacej klimy. czy przy wymianie chlodnicy mogl wyleciec caly czynnik i dlatego ze jest pusto to klima sie nie wlacza? czy kod klimatronica pokaze mi przyczyne? pomozcie bo goraco.
darko Opublikowano 3 Lipca 2013 Opublikowano 3 Lipca 2013 z pustej szklanki też się nie napijesz, wyleciał cały czynnik chłodzący i dlatego nie załączysz klimy,trzeba nabić od nowa ale przed tą operacją należy wymienić osuszacz bo układ był rozszczelniony i nabrał wilgoci,do wymiany także dysza rozprężna-dławik, po sprawdzeniu szczelności można napełnić czynnikiem
jacodk Opublikowano 4 Lipca 2013 Opublikowano 4 Lipca 2013 Witam Jesli mogę podpiąć się pod temacik. Mi również klima nie działa. Tydzień temu kupiłem a4 b6 avant nabiłem klime bo myślałem ze jest pusta i tak powiedział właściciel. Jednak klima nie zaskakuje. Podłączyłem komputer i sa błędy - dwa z podgrzewanych foteli i jeden z niezgodnosci klimatronika z vin'em pojazdu. Gościu do dziś się zarzeka ze klima działała mimo tych błędów... może to być prawda?
Dev Opublikowano 4 Lipca 2013 Opublikowano 4 Lipca 2013 WitamJesli mogę podpiąć się pod temacik. Mi również klima nie działa. Tydzień temu kupiłem a4 b6 avant nabiłem klime bo myślałem ze jest pusta i tak powiedział właściciel. Jednak klima nie zaskakuje. Podłączyłem komputer i sa błędy - dwa z podgrzewanych foteli i jeden z niezgodnosci klimatronika z vin'em pojazdu. Gościu do dziś się zarzeka ze klima działała mimo tych błędów... może to być prawda? kupiłes gniota, jeżeli w ukłądzie jest czynnik to prawdopodobnie padł zawór w kompresorze
jacodk Opublikowano 4 Lipca 2013 Opublikowano 4 Lipca 2013 być może, ale w sprężarce raczej nie ma zaworu...jak już to sprzęgło, które załancza klimatronik, który z kolei zczytuje z czujnika(zaworu) przy chłodnicy klimatyzacji(czy w układzie jest czynnik (i jak jest to podaje ciśnienie))...spróbuje jutro na krótko czy prad dochodzi... ale ogólnie pytanie dotyczyło czy jak klimatronik jest nie przyuczony czy ma prawo działać (chłodzić)...?
Dev Opublikowano 5 Lipca 2013 Opublikowano 5 Lipca 2013 być może, ale w sprężarce raczej nie ma zaworu...jak już to sprzęgło, które załancza klimatronik, który z kolei zczytuje z czujnika(zaworu) przy chłodnicy klimatyzacji(czy w układzie jest czynnik (i jak jest to podaje ciśnienie))...spróbuje jutro na krótko czy prad dochodzi... ale ogólnie pytanie dotyczyło czy jak klimatronik jest nie przyuczony czy ma prawo działać (chłodzić)...? Kolego, widze ze wiedze na ten temat masz nIkłą A mi akurat nie musisz tlumaczyc co i jak
jacodk Opublikowano 23 Lipca 2013 Opublikowano 23 Lipca 2013 może, dlatego właśnie napisałem na forum zeby sie poradzic... i od czego zacząć. ---------- Post dopisany 23-07-2013 at 22:42 ---------- Poprzedni post napisany 05-07-2013 at 19:34 ---------- Panie "zawór w kompresorze" ... przyczyna - sprzęgiełko odpadło w czasie jazdy... a na pytanie sobie juz odpowiedziałem - KLIMATRONIKA NIE TRZEBA PODPISYWAĆ BY KLIMA RUSZYŁA. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi