Jump to content
1 1
witjacrf

Audi concert po ponownym włożeniu nie włącza się w ogóle

Recommended Posts

Witam.

Otóz dzisiaj w mojej B6 wykręciłem moje radio audi concert. Odpiąłem wszystkie kostki itd... Potem chcąc włożyć radio (wkładając po kolei kostki) radio nie chce w ogóle się włączyć... Cóż to się mogło stać.,..?

---------- Post dopisany at 18:31 ---------- Poprzedni post napisany at 17:54 ----------

Tak wyglądają kostki po podłączeniu:

h2ug.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Share this post


Link to post
Share on other sites

Może przepalił się bezpiecznik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bezpiecznik cały i ten w radiu i ten obok drzwi.

---------- Post dopisany at 20:30 ---------- Poprzedni post napisany at 19:33 ----------

Dodam... że teraz po podłączeniu nie seryjnego radia z pioneera również ono nie działa. Wpiąłem przejśćiówkę taką co do radia pioneer jest dołączane, potem ORI wtyczkę z Audi która idzie z wiązki i nic....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm, jeśli wszystko wcześniej działało to wypnij raz jeszcze kostki i sprawdź czy dochodzi do nich zasilanie i czy wszystkie piny są na miejscu.

Może któryś się wsunął do wnętrza kostki i brak kontaktu.


Ludzie używajcie polskich znaków ! Jest różnica robiąc komuś łaskę lub laske.

4a18aa9aa1354ee7med.jpg Piszę poprawnie, a przynajmniej się staram.

      Czasami szydzę ale tylko wtedy, gdy sytuacja tego wymaga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak sprawdzic napięcie kostek?

Sent from my iPhone using Tapatalk?

---------- Post dopisany at 21:36 ---------- Poprzedni post napisany at 21:33 ----------

I fakt faktem wczesniej przed wyciagnieciem radia wszystko działało elegancko...

Sent from my iPhone using Tapatalk?

---------- Post dopisany at 21:48 ---------- Poprzedni post napisany at 21:36 ----------

I fakt faktem wczesniej przed wyciagnieciem radia wszystko działało elegancko...

Sent from my iPhone using Tapatalk?

Share this post


Link to post
Share on other sites

bezpiecznik lezy jak nic:wink: wez miernik i sprawdz na czerwonym grubym i brązowym czy masz 12v:wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napięcie z kostek jest 12v.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sprawdź te napięcia na podłączonym radiu bo może dopiero wtedy przysiadają. Dodatkowo sprawdź masę.


REGULAMIN FORUM  !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

no i jak uporałeś sie z tym problemem? u mnie po 2 tygodniach nie wlaczania auta wsiadlem wlaczylem silnik i radio wogole nie odzywa sie Concert III. bezpieczniki cale i nie wiem co moglo tak samoistnie wysiasc :/ fakt faktem ze jakis miesiac temu uzywalem "PLAK" do odswiezenia klimy ale auto odpalilem na godzine na full nawiew i max temp + i po tym zabiegu przez tydzien jezdzilem i radio gralo normalnie. a teraz po ok 2 tyg nie zagladania do auta radio nie reaguje na nic :/ co moze byc nie tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plaka?

Ja wymienilem radio na nowe i mam spokoj...

Sent from my iPhone using Tapatalk?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja dałem 350zł.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odłączyć aku na godzinę i czasem pomaga.

Sony Xperia Tapatalk 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

A z tyłu w radiu nie ma bezpiecznika ?

Sony Xperia Tapatalk 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bym spróbował podłączyć w innym aucie

Share this post


Link to post
Share on other sites

trzeba by bylo miec taka mozliwosc :/ nikt nie ma :( pytanie czy COncert III z A3 i TT bedzie pasowało do A4 B6B7? tzn cały tył? panel przedni z wyswietlaczem i przyciskami wystarczyloby przelozyc? bo po ukladzie przyciskow pokretel i wyswietlacza widze ze chyba cale pudelko z elektronika to jest to samo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

A nie prościej dać to do jakiegoś serwisu może się uda naprawić ?


REGULAMIN FORUM  !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jestem na urlopie z dala od domu wiec nie mam czasu szukac eksperta tj. Elektronika samochodowego itp. A zapytalem sie czy tylko panelami przednimi roznia sie te radia concert III tj. z A4 z A3 i TT, bo jak tak to bede mogl poszezyc swoje poszukiwania tego modelu radia z ww innych audiczek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej

Miał ktoś podobny problem u siebie?

Dzisiaj mój concert 3 tez przestał działać. Napięcie w kostkach jest, a radio nie reaguje. Zastanawiam się, czy to przez ze próbowałem dołożyć adapter USB czy tylko zbieg okoliczności i radio padło. O dziwo wczoraj gdy montowałem adapter i dzisiaj rano podczas jazdy wszystko działało.

Nagle radio się wyłączyło, ale mimo to dalej grało, lecz nic nie można było przestawić. Po odłączeniu i podłączeniu, włączało sie z podobnym efektem, aż do teraz gdy calkowicie nie reaguje na podłączenie kostki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
1 1

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...