Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi concert po ponownym włożeniu nie włącza się w ogóle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóz dzisiaj w mojej B6 wykręciłem moje radio audi concert. Odpiąłem wszystkie kostki itd... Potem chcąc włożyć radio (wkładając po kolei kostki) radio nie chce w ogóle się włączyć... Cóż to się mogło stać.,..?

---------- Post dopisany at 18:31 ---------- Poprzedni post napisany at 17:54 ----------

Tak wyglądają kostki po podłączeniu:

h2ug.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

Może przepalił się bezpiecznik.

Opublikowano
  • Autor

Bezpiecznik cały i ten w radiu i ten obok drzwi.

---------- Post dopisany at 20:30 ---------- Poprzedni post napisany at 19:33 ----------

Dodam... że teraz po podłączeniu nie seryjnego radia z pioneera również ono nie działa. Wpiąłem przejśćiówkę taką co do radia pioneer jest dołączane, potem ORI wtyczkę z Audi która idzie z wiązki i nic....

Opublikowano

Hmmm, jeśli wszystko wcześniej działało to wypnij raz jeszcze kostki i sprawdź czy dochodzi do nich zasilanie i czy wszystkie piny są na miejscu.

Może któryś się wsunął do wnętrza kostki i brak kontaktu.

Opublikowano
  • Autor

Jak sprawdzic napięcie kostek?

Sent from my iPhone using Tapatalk?

---------- Post dopisany at 21:36 ---------- Poprzedni post napisany at 21:33 ----------

I fakt faktem wczesniej przed wyciagnieciem radia wszystko działało elegancko...

---------- Post dopisany at 21:48 ---------- Poprzedni post napisany at 21:36 ----------

I fakt faktem wczesniej przed wyciagnieciem radia wszystko działało elegancko...

Opublikowano

bezpiecznik lezy jak nic:wink: wez miernik i sprawdz na czerwonym grubym i brązowym czy masz 12v:wink:

Opublikowano
  • Autor

Napięcie z kostek jest 12v.

Opublikowano

Sprawdź te napięcia na podłączonym radiu bo może dopiero wtedy przysiadają. Dodatkowo sprawdź masę.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

no i jak uporałeś sie z tym problemem? u mnie po 2 tygodniach nie wlaczania auta wsiadlem wlaczylem silnik i radio wogole nie odzywa sie Concert III. bezpieczniki cale i nie wiem co moglo tak samoistnie wysiasc :/ fakt faktem ze jakis miesiac temu uzywalem "PLAK" do odswiezenia klimy ale auto odpalilem na godzine na full nawiew i max temp + i po tym zabiegu przez tydzien jezdzilem i radio gralo normalnie. a teraz po ok 2 tyg nie zagladania do auta radio nie reaguje na nic :/ co moze byc nie tak?

Opublikowano
  • Autor

Plaka?

Ja wymienilem radio na nowe i mam spokoj...

Opublikowano

Taaa wiesz ile kosztuje nowe radio Concert III? ja nie wiem ale przypuszczam ze nie male pieniadze.

Opublikowano
  • Autor

Ja dałem 350zł.

Opublikowano

Za noweczke wyjeta z nowego auta?

Opublikowano

Odłączyć aku na godzinę i czasem pomaga.

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano

tak myslisz? bo podlaczalem pod kompa autko i VAG jak i VCDS wywalil komunikat o braku komunikacji z radiem :/

Opublikowano

A z tyłu w radiu nie ma bezpiecznika ?

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano

bezpiecznik jest ok zmienialem na inny i nadal milczy :kwasny:

Opublikowano

Ja bym spróbował podłączyć w innym aucie

Opublikowano

trzeba by bylo miec taka mozliwosc :/ nikt nie ma :( pytanie czy COncert III z A3 i TT bedzie pasowało do A4 B6B7? tzn cały tył? panel przedni z wyswietlaczem i przyciskami wystarczyloby przelozyc? bo po ukladzie przyciskow pokretel i wyswietlacza widze ze chyba cale pudelko z elektronika to jest to samo?

Opublikowano

A nie prościej dać to do jakiegoś serwisu może się uda naprawić ?