krzys_ck Opublikowano 10 Lipca 2013 Opublikowano 10 Lipca 2013 Czytam forum odnośnie dużych konsumpcji oleju w silniku benzynowym ALT 2.0 Czy ktoś mogłby mi powiedzieć czy ten problem dotyczy rownież silnika AWA 2.0?
kiko79 Opublikowano 11 Lipca 2013 Opublikowano 11 Lipca 2013 2.0 ALT to problem oleju (w większości przypadków, choć nie wszystkich ) a 2.0 FSI AWA to przede wszystkim problem z nagarem. Co do leju nie jestem pewien. W sumie nie wiadomo, który bardziej problematyczny. Ja wybrałbym chyba problem olejowy i zdecydował się na 2.0 ALT. Sam użytkuję od ponad 5 lat, problemu olejowego póki co nie mam, więc silnik można określić jako praktycznie bezawaryjny (oprócz pierdół które się tu rutynowo psują czyli cewki i termostat)
Wandej Opublikowano 12 Lipca 2013 Opublikowano 12 Lipca 2013 AWA to inna konstrukcja i ponoć oleju nie biorą. To podstawa 2.0TFSI
kiko79 Opublikowano 12 Lipca 2013 Opublikowano 12 Lipca 2013 AWA to inna konstrukcja i ponoć oleju nie biorą. To podstawa 2.0TFSI no ładna mi podstawa TFSI...tyle że 2.0 TFSI olej też żłopią
Rekomendowane odpowiedzi