enrike2 Opublikowano 11 Lipca 2013 Opublikowano 11 Lipca 2013 witam wszytskich odnosze sie do was z prosba mam roblem o ktorym juz pisalem wyskakuje mi co jakis czas bogata mieszanka przepływka, sondy sa ok zostaja wtryskiwacze jak je sprawdzic?? jaki powienien byc kąt wtrysku?? pomoze ktos??
benyA4 Opublikowano 11 Lipca 2013 Opublikowano 11 Lipca 2013 Jak masz bogata mieszanke to oznacza ze za duzo powietrza w stosunku do paliwa. Jesli auto odpala i przyspiesza normalnie to zostaw w spokoju wtryskiwacze. Sprawdz dolot czy wszystkie wezyki cale, czy kierownica powietrza dziala. Moze gdzies peknieta rura. A co do wtryskiwaczy to ja poprostu je wykrecilem , razem z listwa zasilajaca, polozylem na szmatce, a kolega odpalal. wszystkie ladnie dawaly mgielke , nie lały.
enrike2 Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Opublikowano 11 Lipca 2013 a bogata mieszanka nie oznacza ze za duzo paliwa dostaje?? dzis patrzylem przy tej kierownicy tam jakis wezyk jest przetarty ale nie zauwazylem zeby byl dziurawy jeszcze popatrze a te wezyki gdzie sie znajduja? i jak ma sie zachowywac kierownica powietrza??
enrike2 Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Opublikowano 11 Lipca 2013 na ktore wezyki mam patrzec?? i jak ma sie zachowywac kierownica powietrza??
benyA4 Opublikowano 11 Lipca 2013 Opublikowano 11 Lipca 2013 Sonda lambda bada ilosc tlenu w spalinach, wiec gdy jest bogata mieszanka oznacza to ze jest duzo powietrza nie paliwa.
benyA4 Opublikowano 11 Lipca 2013 Opublikowano 11 Lipca 2013 tu masz wszystko o kierownicy powietrza http://a4-klub.pl/2-0-219/zmulony-silnik-3500-obr-podpowiecie-277335/index2.html wezyki wszystkie przy kolektorze ssacym , te od podcisnienia i te weze od powietrza.
tomek25 Opublikowano 12 Lipca 2013 Opublikowano 12 Lipca 2013 Jak masz bogata mieszanke to oznacza ze za duzo powietrza w stosunku do paliwa. Jesli auto odpala i przyspiesza normalnie to zostaw w spokoju wtryskiwacze. Sprawdz dolot czy wszystkie wezyki cale, czy kierownica powietrza dziala. Moze gdzies peknieta rura. A co do wtryskiwaczy to ja poprostu je wykrecilem , razem z listwa zasilajaca, polozylem na szmatce, a kolega odpalal. wszystkie ladnie dawaly mgielke , nie lały. Wydaje mi sie ze jakby ciagnal lewy powietrze,lub nie sprawna kierownica powietrza to byloby za malo powietrza.
tomek25 Opublikowano 12 Lipca 2013 Opublikowano 12 Lipca 2013 Jak masz bogata mieszanke to oznacza ze za duzo powietrza w stosunku do paliwa. Jesli auto odpala i przyspiesza normalnie to zostaw w spokoju wtryskiwacze. Sprawdz dolot czy wszystkie wezyki cale, czy kierownica powietrza dziala. Moze gdzies peknieta rura. A co do wtryskiwaczy to ja poprostu je wykrecilem , razem z listwa zasilajaca, polozylem na szmatce, a kolega odpalal. wszystkie ladnie dawaly mgielke , nie lały. Wydaje mi sie ze jakby ciagnal lewy powietrze,lub nie sprawna kierownica powietrza to byloby za malo powietrza.
enrike2 Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Opublikowano 12 Lipca 2013 ja u siebie widzialem ten przewod przetarty ale czy dziurawy to sie okaze i poweidzcie jak to mozliwe ze przez kierownice powietrza wywala blad o bogatej mieszance ??
Łukasz13 Opublikowano 12 Lipca 2013 Opublikowano 12 Lipca 2013 Sonda lambda bada ilosc tlenu w spalinach, wiec gdy jest bogata mieszanka oznacza to ze jest duzo powietrza nie paliwa. Oj Michał nie chce Cie martwic ale jest zupełnie odwrotnie.
enrike2 Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Opublikowano 12 Lipca 2013 to teraz juz nie wiem dalej mam sprawdzic ta kierownce powietrza czy mam szukac gdzies indziej??? pomocyyyyyyy
benyA4 Opublikowano 12 Lipca 2013 Opublikowano 12 Lipca 2013 Tak jest, sory panowie wszystko mi sie pokrecilo uboga mieszanka= za malo paliwa bogata mieszanka= za duzo paliwa , z jednym sie nie pomylilem sonda bada ilosc tlenu w spalinach
Rekomendowane odpowiedzi