Zbyszek_7 Opublikowano 15 Lipca 2013 Opublikowano 15 Lipca 2013 Po wymianie tarcz i klocków z tyłu pojawia mi się błąd ABS. Po zwagowaniu odczytałem błąd 00290 - ABS Wheel Speed Sensor: Rear Left (G46). Mechanik rozebrał i oczyścił z rdzy pierścień ABS. Obecnie po skasowaniu błędu, nie pojawia się on ponownie ale już przy delikatnym hamowaniu załącza się ABS i słychać brzęczenie w pompie ABS. Co robić?
Dev Opublikowano 15 Lipca 2013 Opublikowano 15 Lipca 2013 Zle osadzone pierscienie. Musisz do regulowac czujniki Sprawdz na vagu ktore to koło
Zbyszek_7 Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Opublikowano 15 Lipca 2013 Na wagu pokazuje że tylnie lewe. Pierścieni raczej nie da się źle osadzić, dobija się do końca i już. Ale może przed rdze zrobiły się zbyt cienkie. Kupie nowy pierścień i zobaczymy.
jacek70 Opublikowano 16 Lipca 2013 Opublikowano 16 Lipca 2013 Czujnik jest cofnięty i nie widzi zębatki przy kole. ustaw go jak najbliżej aby tylko nie ocierał i po sprawie.
Grzesiek1985 Opublikowano 16 Lipca 2013 Opublikowano 16 Lipca 2013 dopchnij czujnik bo jest za daleko od pierscienia
Zbyszek_7 Opublikowano 16 Lipca 2013 Autor Opublikowano 16 Lipca 2013 jak go dopchnać? Z tyły jest taki plastikowy, nie połamie się jak uderzę młotkiem? bo raczej nic innego go nie ruszy
Dev Opublikowano 16 Lipca 2013 Opublikowano 16 Lipca 2013 Zdejmij tarcze i nalej z jednej i z drugiej strony troche plynu hamulcowego na czujnik
Zbyszek_7 Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Opublikowano 17 Lipca 2013 Próbowałem go ręka trochę dopchnąć ale wydawało mi się że nic się nie przesunął. Jednak dzisiaj po przejechaniu kilku km kontrolka zgasła i wszystko działa poprawnie
Rekomendowane odpowiedzi