Opublikowano 15 Lipca 20223 l 2 godziny temu, kamilch-1984 napisał: Czekam kolego !! ę Nasętpnym razem Edytowane 15 Lipca 20223 l przez Muskel1
Opublikowano 15 Lipca 20223 l 7 godzin temu, Muskel1 napisał: Nasętpnym razem To jest już ten "następny raz" . Wcześniej pomogłeś mi ,pozbyć się błędów, które męczyły mnie kilka lat. Więc.... Nie daj się prosić!
Opublikowano 18 Lipca 20223 l Koledzy sześć lat temu założyłem hak z wiązką Westfalia, wszystko śmiga cacy ale stałem się posiadaczem przyczepy kempingowej, poszukuje numeru katalogowego "wsowek" do gniazda bezpieczników aby wypuścić sobie + po stacyjce - trzeba go dać do białej kostki z żółtymi przewodami w wiązce haka...
Opublikowano 18 Lipca 20223 l do małych bezpieczników: -000 979 133E, -000 979 225E do dużych bepieczników: -000 979 135E, -000 979 227E, -000 979 306E . Wybierz konektor w zależności od grubości przewodu,jaki chcesz zastosować.
Opublikowano 20 Lipca 20223 l W dniu 12.04.2021 o 19:10, arbisko napisał: Witam. Przykręciłem odpinany hak Westfalli. Teraz czas na ogarnięcie elektroniki. W miarę możliwości jestem w stanie sobie to sam ogarnąć, polutować ale potrzebuje żeby mnie ktoś nakierował. Szukałem i ja chyba nie mam tej potrzebnej czerwonej kostki do wpięcia do modułu. Poniżej wrzucam zdjęcia z tego jak to u mnie wygląda. Moduł mam z obciętymi wtyczkami. Kabel od haka wychodzi na lewą stronę ale w lewym boczku prawie nic nie ma. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Czy kolega może podać numer OEM tej plastikowej kieszeni do haka, która siedzi w bagażniku? Ps. znalazłem 8T0 012 109 C Edytowane 20 Lipca 20223 l przez kamilch-1984
Opublikowano 21 Lipca 20223 l Koledzy, piny do bezpieczników już mam ale okazało się że w prawym boczku na bezpiecznikach jest wszędzie stały + , ja potrzebuję "po stacyjce" do zasilania lodówki w przyczepie... Gdzie go najbliżej znajdę ?
Opublikowano 23 Lipca 20223 l W dniu 21.07.2022 o 18:14, djandriu napisał: Koledzy, piny do bezpieczników już mam ale okazało się że w prawym boczku na bezpiecznikach jest wszędzie stały + , ja potrzebuję "po stacyjce" do zasilania lodówki w przyczepie... Gdzie go najbliżej znajdę ? Wiem,że z przodu jest po prawej stronie. Ale z tyłu,może być ciężki temat. Ale w bagażniku jest gniazdo zapalniczki. Ona jest po stacyjce. Może warto sprawdzić .
Opublikowano 8 Stycznia 20233 l Prośba o rozpiskę pinów czerwonej kostki. Czy oprócz CAN, 4x stały plus, + po zapłonie, masy i stopu jest coś jeszcze?
Opublikowano 8 Stycznia 20233 l W pierwszym poście jest link do niemieckiej strony i tam jest wszystko narysowane i opisane.
Opublikowano 29 Stycznia 20233 l W dniu 23.07.2022 o 07:23, kamilch-1984 napisał(a): Wiem,że z przodu jest po prawej stronie. Ale z tyłu,może być ciężki temat. Ale w bagażniku jest gniazdo zapalniczki. Ona jest po stacyjce. Może warto sprawdzić . Ja nie mam u siebie w bagażniku gniazda zapalniczki :/
Opublikowano 19 Marca 20233 l jeśli sterownik Westfalia mozna sprawdzić kodowanie sterownika one sie zgłaszają i mozna wysterować 30-wy i 15-wy, jesli nie w b8 sa linie w bezpiecznikach 15-we
Opublikowano 14 Kwietnia 20233 l Witam może ktoś mi rozszyfrować kostkę gniazda przyczepy ze schematu z pierwszych postów? Przekopałam wszystko i nie mogę znaleźć. Chciałbym być na 100% pewny ze mam wszystko poprawnie połączone. Wiec potrzebuje informacji który pin ten wtyczki odpowiada pinom gniazda haka.
Opublikowano 14 Kwietnia 20233 l 1. gn/gb = grün/gelb = zielono-żółty 2. br/bl = braun/blau = brązowo-niebieski 4. bl/gn = blau/grün = niebiesko-zielony 5. br/rt = braun/rot = brązowo-czerwony 6. sw/rt = schwarz/rot = czarno-czerwony 7. gr/ws = grau/weiß = szaro-biały 8. sw/ge = schwarz/gelb = czarno-żółty 9. sw/rt = schwarz/rot = czarno-czerwony 10. gn/br = grün/braun = zielono-brązowy 11. vl = violett = fioletowy 15. br = braun = brązowy 16. rt/ge = rot/gelb = czerwono-żółty 17. br. = braun = brązowy Edytowane 15 Kwietnia 20233 l przez Muskel1
Opublikowano 14 Kwietnia 20233 l Z kolorami to sobie poradzę, chodzi o to jak przyporządkować wtyczkę modułu do gniazda 13 pin
Opublikowano 15 Kwietnia 20233 l 13 godzin temu, Miciato napisał(a): Z kolorami to sobie poradzę, chodzi o to jak przyporządkować wtyczkę modułu do gniazda 13 pin Zgodnie z oryginalnym schematem z Q5 Kostka T17k 1. gn/gb = grün/gelb = zielono-żółty - PIN 1- lewy kierunkowskaz. 2. br/bl = braun/blau = brązowo-niebieski - PIN 2 - przeciwmgielne tylne 4. bl/gn = blau/grün = niebiesko-zielony - PIN 4 - prawy kierunkowskaz 5. br/rt = braun/rot = brązowo-czerwony - PIN 5 - pozycyjne prawe. 6. sw/rt = schwarz/rot = czarno-czerwony - PIN 6 - światło stopu. 7. gr/ws = grau/weiß = szaro-biały - PIN 7 - pozycyjne lewe. 8. sw/ge = schwarz/gelb = czarno-żółty - PIN 8 - wsteczny. 9. sw/rt = schwarz/rot = czarno-czerwony - PIN 10. gn/br = grün/braun = zielono-brązowy 11. vl = violett = fioletowy 15. br = braun = brązowy 16. rt/ge = rot/gelb = czerwono-żółty 17. br. = braun = brązowy
Opublikowano 15 Kwietnia 20233 l 8 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Zgodnie z oryginalnym schematem z Q5 Kostka T17k 1. gn/gb = grün/gelb = zielono-żółty - PIN 1- lewy kierunkowskaz. 2. br/bl = braun/blau = brązowo-niebieski - PIN 2 - przeciwmgielne tylne 4. bl/gn = blau/grün = niebiesko-zielony - PIN 4 - prawy kierunkowskaz 5. br/rt = braun/rot = brązowo-czerwony - PIN 5 - pozycyjne prawe. 6. sw/rt = schwarz/rot = czarno-czerwony - PIN 6 - światło stopu. 7. gr/ws = grau/weiß = szaro-biały - PIN 7 - pozycyjne lewe. 8. sw/ge = schwarz/gelb = czarno-żółty - PIN 8 - wsteczny. 9. sw/rt = schwarz/rot = czarno-czerwony - PIN 10. gn/br = grün/braun = zielono-brązowy 11. vl = violett = fioletowy 15. br = braun = brązowy 16. rt/ge = rot/gelb = czerwono-żółty 17. br. = braun = brązowy Wiesz może gdzie podłączyć PINy z modułu 6 i 14? Jeden to test podłączenia przyczepy, wg instrukcji westfali nie wymagany drogi to +12v po zapłonie.