Tomasz.250557 Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 Właśnie skończyłem rozmowę z Audi w Rybniku i ceny są następujące:1. wałek rozrządu: 2425PLN 2. panewki wałka: 300PLN 3. siemering: 103PLN 4. popychacze: 8szt.x135PLN= 1080PLN W sumie części wg ori: 3098+olej+ wymiana w AUdi- ok. 1500PLN razem: niecałe 5000PLN Coś sciemnial z tymi cenami. U Dzika wałek kolbenschmidt 800 czarne szklanki po 60. Wiem bo robiłem BMM ostatnio.wysłane z Commodore 64 Cena dotyczy ori. Nie autoryzowane w granicach 900-1350PLN _dodatki. Nie polecał innych firm jak ori. Nie zam sie na tym które są dobre aktóre złe. Dużo jeżdzę i nie chcę mieć problemów na dorodze ale też nie chcę przepłącać. W sumie mam dość łażenia po mechan i wysłuchiwania co raz to nowszych sensacji. I wzystko naprawione ale przeraziła mnie diagnoza mecha o wymianie wałka i innych . pojechałem na diagnozę do AUDI Rybnik. Diagnoza była całkieminne od poprzedniej. Diagnoza Audi Rybnik następująca: 1. pompowtryski wszystkie do regeneracji lub wymiany oraz zawór EGR do wymiany (nieszczelny). Dałem zregenerować do Poznania - koszt z przesyłką 2700PLN, koszt nowego EGR 506PLN, + wymiana oleju w silniku i wspomaganiu kierownicy+ drobne regulacje koszt w Audi Rybnik 2000PN. Dodajmy wszystki: ok. 5200PLN. Nadmieniam, że A4 ma przejechane obecnie ok. 350 000km. Ale chodzi, przyspiesza jak kiedyś. Pomimo dużego wydatku jestem zadowolony. Szkoda, że męczyłem się prawie 2 lata.:doh:
rafek10 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2014 Jako, że to ja zainicjowałem ten wątek pozwolę sobie na komentarz dot. rozwiązania tego problemu. Po kilkumiesięcznej męczarni z trzęsącą się budą okazało się, że poduszka olejowa z lewej strony zdechła- na kompie nic, oleju nie było widać a to dlatego że tak sprytnie wyciekł że niczego nie zaobserwowano. Reasumując: poduszka wymieniona-koszt 426 zł. Trzęsienie budą ustało.
Biszczan Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 I co Marynarz ? Nie poduszki ? Miałem to Ja (+zajechane pompki), miał też kolega rafek10.
Rekomendowane odpowiedzi