Mesus Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 witam Mój problem dotyczy silnika 1.9 1Z a mianowicie miałem problem z pompa ktora wymieniłem na nowa i nie ma juz zadnego błedu ale autko dalej nie odpala. Przyjrzałem sie i pompa nie podaje paliwa na wtryski :wallbash: siedze juz przy tym 5 dni i nie moge dojść dlaczego tak sie dzieje.. wymieniałem filtr paliwa, na zaworku jest prąd, silnik normalnie kreci a mimo wszystko nie odpala ! P O M O C Y!!
maciucha512 Opublikowano 26 Lipca 2013 Opublikowano 26 Lipca 2013 Zacząłbym od sprawdzenia czy układ paliwowy nie jest zapowietrzony na drodze bak - filtr paliwa. Jak masz gruszkę do pompowania paliwa to podłącz ją i przepompuj ręcznie trochę paliwa przez układ.
Mauros88 Opublikowano 26 Lipca 2013 Opublikowano 26 Lipca 2013 paliwo na wtryski podaje? Rozrzad ustawiony prawidłowo? Kat wtrysku sprawdzony na Vagu??
Mesus Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Opublikowano 26 Lipca 2013 juz jest lepiej... auto po bługim kreceniu odpala ale albo wskakuje na max obroty albo zaraz gasnie...
wesz82 Opublikowano 26 Lipca 2013 Opublikowano 26 Lipca 2013 Jak piszę kolega kąt do sprawdzenia,potem dawka,może ktoś grzebał przy pompie wcześniej i poprzestawiał dawkę.
Mesus Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Opublikowano 26 Lipca 2013 dobra ogarnąłem temat.. auto jezdziło wszystko fajnie ale po zrobieniu około 2km znowu to samo.. czyli; scieło kuleczke która wchodzi pierscień dozujacy plus śćieło klin w pompie... ;/ pytanie brzmi dlaczego tak sie dzieje :facepalm
vauxhall95 Opublikowano 26 Lipca 2013 Opublikowano 26 Lipca 2013 za suche paliwo albo tez dostales przytarta pompe.
trepek Opublikowano 26 Lipca 2013 Opublikowano 26 Lipca 2013 Tak jak kolega wyżej: albo przytarta pompa albo ktoś grzebal w pompie i pierścień dawkujący był założony w drugą stroną przez co mógł uderzać w ruszającą się stopkę tłoczka i zerwać kulkę (w skrajnych położeniach nastawnika).
Rekomendowane odpowiedzi