Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zgasł podczas jazdy i nie zapali !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem jak w temacie. Jadąc dzisiaj autem zauważyłem że coś bardziej przydymia na czarno podczas mocnego dodawania gazu. Zajeżdżałem na parking i dodałem mocniej gazu aby popatrzeć jak mocno kopci na czarno i autko w tym momencie zgasło. Po wtoczeniu się na parking próbuje odpalić i nic auto kręci ale nie zapala. Kontrolki wszystko ok - immo jest wyłączone w sterowniku bo auto jest po programie i był problem z zakodowaniem sterownika. Po podłączeniu kompa okazało się, że nie ma żadnych błędów. Co o tym myślicie Panowie ? Od czego zacząć szukania przyczyny. Jeżeli by padła turbina to auto by nie odpaliło ? Olej w silniku ok i wizualnie nic nie widać niepokojącego pod maską. Paliwo w zbiorniku jest.

Opublikowano

kontrolka swiec zarowych sie zapala jak włączasz zapłon?

Opublikowano
  • Autor

Tak kontrolka się zapala na 1-2 sekundy i gaśnie.

Opublikowano

sprawdź czujnik położenia wału korbowego - miałem podobną przygodę, ale wtedy błąd się pojawił na pocztku

Opublikowano
  • Autor
Tak kontrolka się zapala na 1-2 sekundy i gaśnie.

A jak to sprawdzić jak auto nie odpala ?

---------- Post dopisany at 09:28 ---------- Poprzedni post napisany at 09:26 ----------

A jak to sprawdzić ?

Opublikowano

pompa paliwa

Opublikowano
  • Autor

Witam

Problem rozwiązany - chyba :) Okazało się że pasek jest przeskoczony całe szczęście niewiele. Nowy pasek i napinacz został założony ale dalej auto nie chciało odpalić i złapało dopiero jak dostało plaka. Więc sam nie wiem czy pasek był już wcześniej w takiej pozycji i auto jeździło a coś innego się podziało np. z paliwem i dopiero po plaku załapał bo jeżeli był by to na 100% pasek to chyba powinno od razu po prawidłowym ustawieniu auto odpalić ?

Opublikowano

trzeba było odkręcić dolne koło pasowe rozrzadu na wale korbowym i spr w jakim stanie jest tzw klin...

Opublikowano
  • Autor
trzeba było odkręcić dolne koło pasowe rozrzadu na wale korbowym i spr w jakim stanie jest tzw klin...

Sprawdziliśmy i wszystko z klinem ok bo też na początku padło na klin.

Opublikowano

skoro rozrząd 100% prawidłowo ustawiony, kat wtrysku i dawka paliwa ok to musi to gadac... moze cos w pompie z nastawnikiem sie popier..... jak zapali to vag i sprawdz wszystkie parametry pracy silnika...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tez kiedyś tak mialem, jechalem i autko nagle zgaslo i nie chcialo zagadać.. Pompa siadla a raczej nastawnik dawki...

Opublikowano

Zaworek elektromagnetyczny odcinający paliwo do tłokorozdzielacza pompy wtryskowej sprawdzony ? Napięcie po włączeniu stacyjki dochodzi ?